Jäsenkirje 2/2018: Kevään kuulumisia, syksyn tarjontaa ja paljon muuta!

13.6.2018

HEI JAATISEN YSTÄVÄT!

 

Paljon on tapahtunut kevään kuluessa joten uutiskirjekin pullistelee asiaa. Mikäli kiire painaa päälle, kurkkaa ainakin tulevat tapahtumat ja merkitse syksyn Kaikkien lasten synttärit 15.9. kello 14-17 kalenteriin. Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi mukaan toimintaamme diagnooseista ja kuntarajoista riippumatta!

 

Tästä kirjeestä löydät seuraavat asiat:


1. Kevään kuulumisia
2. Yhdistykseen liittyvät uutiset
3. Syksyn tapahtumia
4. Someterveiset
5. Pakollinen GDPR-osuus
6. Lopputerveiset

 

1. Kevään kuulumisia

Jaatisen 20-vuotisjuhlan kunniaksi julkaistun blogin #20tarinaa (www.20tarinaa.blogspot.com) kirjoituksia on luettu jo yli 25 000 kertaa. Blogista löytyy tällä hetkellä jo kymmenen vammaisen lapsen tarina läheisen kirjoittamana. Mikäli itse haluat kirjoittaa blogitekstin, ota yhteyttä: mari.norhomaa(at)jaatinen.info.

Juhlavuoden kunniaksi olemme myös julkaisseet sosiaalisessa mediassa kuvia, joissa annetaan vinkkejä vammaisen lapsen kohtaamiseen. Yksi kuva on tavoittanut pelkästään Facebookin kautta jopa 10 000 ihmistä. Jaatisen kaikki seuraajat ovat tärkeässä osassa tiedon välityksessä sekä yhdistyksen tunnetuksi tekemisessä. Toivommekin että jaatte kuvia ja uutisia vammaisuuteen liittyvistä aiheista sekä osallistutte keskusteluun ja tiedonvälitykseen niin Jaatisen alustoilla kuin muuallakin. Tieto on voimaa!

Vammaiskorttiuutiset

Vammaiskorttia voi vihdoin hakea (hakuohjeet). Jaatinen on ollut aktiivisesti mukana Euroopan yhteisessä vammaiskorttihankkeessa ja Jaatisen pitkäaikainen toiminnanjohtaja Miina Weckroth jatkaa Vammaiskorttitoimiston puheenjohtajana.


Keväällä tapahtunutta

Majalla on ollut kevään aikana monenlaista toimintaa: musiikkiryhmiä, Naura tanssi hengitä -kerho, sisarusiltoja, vertaisiltoja, lukupiiriä, koulutustilaisuuksia… 26.5. vietettiin Kenguru-toimintavälinevuokraamon 15-vuotissynttäreitä Malike meets Kenguru-tapahtumassa johon kuuluivat avoimien ovien lisäksi aurinkoinen pyöräretki lähimaastossa sekä 27.5. melontaretki Haltialassa.

Jaatinen on myös pakannut täytekakut ja hassut hatut matkalaukkuun ja vienyt Kaikkien lasten synttärit ympäri Suomea. Erityisen hienoja juhlia on vietetty jo Kuopiossa, Kotkassa ja Iisalmessa. Seuraavat synttärijuhlat järjestetään Oulussa 19.6. yhdessä Oulun omaishoitajien kanssa ja elokuussa juhlitaan Joensuussa.

 

2. Yhdistysuutisia

Yhdistyksen nimi päätettiin vaihtaa hallituksen vuosikokouksessa 26.4.2018 lyhyempään muotoon Vammaisperheyhdistys Jaatinen ry. Muutoksen myötä myös yhdistyksen ilmettä on uudistettu kotisivuja ja logoa myöten. Uudet kotisivut julkaistaan 14.6.2018 tutussa osoitteessa www.jaatinen.info. Otamme kiitollisina palautetta vastaan uusista sivuista ja ilmeestä!

 

Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin samassa kokouksessa Hanna Piha, varapuheenjohtajaksi Kristiina Kartano, sihteeriksi Miina Weckroth, rahastonhoitajaksi Minna Sulanen ja hallituksen varsinaisiksi jäseniksi Nina Lappalainen sekä Jarkko Pulli. Varajäseniksi valittiin Anu Lönnqvist, Mira Puronheimo ja Marja Laakso-Nyström.

 

2.5.2018 Jaatisella aloitti uusi toiminnanjohtaja Satu Mustonen. Satu on nelikymppinen järjestöammattilainen ja koulutukseltaan teologian maisteri sekä kulttuurintuottaja. Satu kertoo tulleensa Jaatiseen töihin mahdollistaakseen lisää tukea, tietoa ja iloa vammaisperheiden elämään sekä vahvistamaan yhdistyksen jäsenperheiden ääntä yhteiskunnallisessa keskustelussa. Satua kiinnostavat erityisesti kulttuurin ja liikunnan hyvinvointivaikutukset sekä niiden tuominen erityislapsiperheiden arkeen.

Satun kanssa samana päivänä aloitti myös Jaatisen uusi viestintävastaava Lissu Kiviniemi. Lissu on työskennellyt pitkään viestinnän parissa eri tehtävissä. Jaatisessa Lissu haluaa tuoda esiin vammaisperheiden voimavaroja, vahvistaa vammaisten lasten ja heidän perheidensä toimijuutta sekä mahdollistaa vertaistuen saavutettavuuden yhdistyksen periaatteiden mukaan kunta- ja diagnoosirajoista riippumatta.

Entinen toiminnanjohtaja Miina Weckroth jatkaa samassa talossa projektitöissä Minua kuullaan -hankkeen koordinaattorina. Hanke tukee valtakunnallista perhekeskustyötä vahvistamalla osaamista vammaisuuteen liittyvissä erityiskysymyksissä.


3. Syksyn tapahtumia

Ennen kesätaukoa tapahtuu vielä monenlaista! Jaatisen Maja Helsingin Malminkartanossa on juhannukseen auki normaalisti ja aukeaa taas 1.8.2018. Kesäkuun viimeisen viikon Maja on varattu yksityistilaisuutta varten. Mikäli haluat varata Majaa itsellesi, kurkista varauskalenterista vapaat ajat  ja lähetä sähköpostia akseli(at)jaatinen.info tai soita puh 09 477 1003.

Kesäkuussa:
- SWAP- eli vaatteiden vaihtoilta torstaina 14.6.2018 klo 18–20 Majalla. Tuo enintään 10 ehjää ja puhdasta aikuisten ja/tai 10 lasten vaatetta (myös kengät ja asusteet ovat tervetulleita) mukanasi ja vaihda ne muiden tuomiin vaatteisiin ihan ilmaiseksi. Tarjolla myös pientä iltapalaa omakustannehintaan. Lapset ovat tietenkin tervetulleita mukaan!
- Kesäleiri Vamlasin ja  Taiken kanssa yhteistyössä 12.–15.6.
- Oulun kaikkien lasten synttärit 19.6.

 

Syksyllä:
- Juhlavuoden Kaikkien lasten synttärit 15.9. kello 14–17 Majalla. Tervetuloa!
- Kerhot ja ryhmät kuten Pikku-Miinat, Muskarit, Naura Tanssi Hengitä jatkuvat syksyllä. Tarkempaa tietoa ja ilmoittautumisohjeet elokuun uutiskirjeessä. Jos haluat varmistaa paikkasi ja ilmoittautua mukaan jo nyt, lähetä sähköpostia osoitteeseen akseli(at)jaatinen.info

- Kahvikukkaset ja leikki-illat jatkuvat myös Majalla syksyllä, nyt kahden viikon välein! Toivotamme kaikki uudet ja vanhat lämpimästi mukaan – jäsenyyden perään ei meillä kysellä. Hartaasti toivomme että levitätte sanaa toiminnasta ja tönitte tuttunnekin liikkeelle. Vertaistuessa on voimaa!
- Syksyn tapahtumista ja koulutuksista tiedotetaan elokuun uutiskirjeessä sekä sosiaalisessa mediassa.

Syksylle on suunnitteilla kaikenlaista uutta ja innostavaa. Otamme myös toiveita vastaan ohjelmasta ja teemme parhaamme toteuttaaksemme ne!

 

4 Seuraa meitä somessa!

Tiedotamme toiminnastamme ja muusta vammaisten asioihin liittyvistä asioista aktiivisesti sosiaalisessa mediassa sekä tietysti kotisivuillamme. Kannustamme mukaan keskusteluun, kommentoimaan ja jakamaan tietoa avoimesti Jaatisen perustamisideologian mukaan!

Facebook: Jaatinen.info
Facebook: Jaatisvanhemmat 
Instagram: @jaatinenry
Twitter: @jaatinenry
20tarinaa.blogspot.com 

 

5. Ja vielä GDPR-terveiset!

Jaatinen kerää ja ylläpitää toimintansa edellyttämiä rekistereitä, jotka sisältävät henkilötietoja. Kaikki kerätyt tiedot käsitellään luottamuksellisesti. Päivitetyt tietosuojaselosteemme yhteyshenkilöineen löydät alla olevan linkin kautta kotisivuiltamme:
www.jaatinen.info/jaatinen-ry/tietosuojaselosteet

 

 

 

6. Lopuksi

Seuraava (lyhyempi) jäsenkirje ilmestyy elokuussa. Toivomme että pystymme tarjoamaan uutiskirjeissä juuri sinulle hyödyllistä tietoa, mutta mikäli et halua enää tilata uutiskirjettä, lähetäthän ilmoituksen sähköpostitse: akseli(at)jaatinen.info. Mikäli taas sinulle ei vielä tule jäsenkirjettä sähköpostiin ja sellaisen haluaisit, laita postia osoitteeseen akseli(at)jaatinen.info.

 

Samaan sähköpostiosoitteeseen voi lähettää myös ajatuksia ja toiveita tapahtumista, kerhoista, asioista joita Jaatisen tulisi kommentoida, mitä nyt mielenne päällä onkaan. Ja saa meille toki soittaa (p. 09 477 1003) tai tulla kasvotustenkin juttelemaan! Päivisin maja on vapaana leikkijöille ja kahvittelijoille mikäli kalenteriin ei ole merkitty muuta ohjelmaa (katso ajankohtainen tilanne: varauskalenteri ).

Ja vielä ystävällinen kehotus niille joita asia koskee: muistattehan tarkistaa että jäsenmaksunne on maksettu.

 

Toivotamme kaikille oikein hyvää kesää!


Jaatisen työntekijät