Vuokrattavia välineitä

Jaatisen Majalla, Nordenskiöldinkatu 18 A, 00250 Helsinki

Toimintavälineiden varauskalenteriin pääset TÄSTÄ

Kuvassa lapsi Snow Comfort -kelkan kyydissä jäällä. Aikuinen työntää kelkkaa luistimet jalassaan.
Vuokrahinta: 15 €/viikko - Snow Comfort -kelkka soveltuu loivaan pulkkamäkeen sekä lumellla ja jäällä liikkumiseen. - Kelkkaa voi työntää niskatuessa olevasta työntökahvasta ja/tai vetää kelkan keulassa olevasta vetonarusta. - Kelkan takana on irrotettava jalas ja sitä on mahdollista potkutella potkukelkan tapaan. - Muotoiltu istuin, turvavyöt, säädettävä niskatuki ja jarru. - Kelkan koko pituus 120 cm, leveys 51 cm (Istuimen 40cm), korkeus104 (kuljetuksessa 47 cm) ja paino 15kg. - Soveltuu lapsesta aikuiseen, painoraja 90kg.
Kuvassa pieni lapsi Snow Baby Fun -kelkan kyydissä lumella. Kelkassa on työntöaisa ja viisipistevyö jonka avulla lapsi pysyy tukevasti kyydissä.
Vuokrahinta: 10 €/viikko - Snow Baby Fun on pienelle lapselle tarkoitettu tukeva kelkka mäenlaskuun ja jäälle. - Kelkka on tarkoitettu 1 - 3 vuotiaille käyttäjille. - Siinä on tukeva istuin joka voidaan varustaa 3 tai 5 piste vöillä. Kelkkaa voidaan vetää perässä narun avulla tai työntää säädettävästä työntökahvasta. - Kelkan pituus on 110 cm, leveys 42 cm ja korkeus 67 cm. Istuimen leveys on 28 cm, syvyys 40 cm ja selkänojan korkeus 53 cm. Kelkan kantavuus on 60 kg. Kelkka painaa 6 kg. - Työntökahvan korkeus on säädettävissä välillä 67 - 92 cm.
Kuvassa nuori luistelee nojaten kyynärpäillä luistelutukeen. Aikuinen kulkee vieressä luistimilla.
Vuokrahinta: 10 € - Tuen korkeus on säädettävissä 65 - 90 cm. - Tässä mallissa on lisävarusteena kyynärtuet, soveltuu myös enemmän tukea tarvitseville. Kyynärtuet antavat vahvan tuen ylävartalolle, jolloin luistelu mahdollistuu myös henkilöille, joilla on tasapainovaikeuksia tai alaraajojen lihasten heikkous. Tähän malliin on saatavana tukikahvat avustajille.
Kuvassa alakouluikäinen lapsi luistelee luistelutukeen kyynärvarsilla tukeutuen.
Luistelutuki Oiva Vuokrahinta: 10 €/viikko - Tuen korkeus on säädettävissä 80 – 115 cm. - Tässä mallissa on kyynärtuet, jolloin soveltuu myös enemmän tukea tarvitseville. Kyynärtuet antavat vahvan tuen ylävartalolle, jolloin luistelu mahdollistuu myös henkilöille, joilla on tasapainovaikeuksia tai alaraajojen lihasten heikkous. - Tuki on väriltään musta. - Kokoontaittuvuutensa ansiosta sitä on helppo kuljettaa. Korkeussäätö, kasaus ja kokoontaitto sujuvat helposti ilman työkaluja.
Kuvassa pieni lapsi Sirkka-pulkassa, jossa on korkea selkänoja ja turvavyöt.
Vuokrahinta: 10 €/vko - Sirkka-pulkka sopii mäenlaskuun ja muuhun lumella liikkumiseen. - Pulkassa on selkänoja sekä turvavyöt. - Pulkan pituus on n. 80 cm ja jalkatilaa siinä on 65 cm. Sen selkänojan korkeus on 36 cm. - Soveltuu alle 6-vuotiaalle. - Tavalliseen pulkkaan on tehty yksilölliset muutostyöt.
Kuvassa aikuinen pyörätuolissa jäällä. Pyörätuoliin on kiinnitetty suksee-vaunusukset pyörien alle jolloin pyörätuolilla voi liikkua lumella ja jäällä. Sukset ovat niin pitkät että ne tulevat sekä pyörätuolin etu- että takapyörien alle.
Vuokrahinta: 10 €/viikko - Suksee-vaunusukset on kehitetty alunperin lastenvaunuille ja rattaille. - Suksee -sukset soveltuvat myös pyörätuoleihin joissa etu- ja takarenkaat ovat samassa linjassa. - Suksee -sukset helpottavat liikkumista loskaisilla tai huonosti auratuilla pihoilla tai teillä. - Ne on helppo ja nopea kiinnittää suksissa kiinni olevilla hihnoilla ja pikalukoilla. - Valmistaja on tehnyt myös pyörätuoleihin yksilöllisiä kiinnitysratkaisuja.
Kuvassa pyörätuolin etupyöriin kiinnitettävät pienet sukset jotka helpottavat lumella liikkumista.
Pt:n sukset Wheelblades Vuokrahinta: 15 €/viikko - Wheelblades-sukset kiinnitetään pyörätuolin pieniin tukipyöriin ja ne ohjautuvat tukipyörän mukana. Sukset ovat tarkoitettu päivittäiseen liikkumiseen talviolosuhteissa. - Niitä ei ole tarkoitettu urheiluun tai mäenlaskuun eikä liikkumiseen syvässä lumessa. - Sukset on suunniteltu renkaisiin, jotka ovat halkaisijaltaan 80mm-200mm ja leveydeltään 20mm-60mm. - Sukset on tarkoitettu ainoastaan manuaalipyörätuoleihin.
Kuvassa lapsi istuu laskettelukelkan kyydissä. Laskettelukelkassa on sukset alla, korkea selkänoja ja turvavyöt. Se kallistuu kevyesti kurveissa. Kelkkaa ohjaa takana aikuinen jolla on omat sukset jalassa.
Laskettelukelkka (HOC2-Biski) Vuokrahinta: 30 €/päivä ja 60 €/viikko - HOC2-Biski-laskettelukelkka on iskunvaimentimella varustettu kaksisuksinen kelkka, jossa on leikkaavat erikoissukset. - Iskunvaimennuksen kelkka on miellyttävä laskea. Kelkka on suunniteltu niin, että se on ohjattavissa vähäisilläkin vartalonliikkeillä. - Kelkassa on korkeussäädettävä avustusaisa, jossa on irrotettava niskatuki. - Kuppi-istuimessa on säädettävä selkänoja, istuinpehmuste ja turvavyöt, joilla saadaan ylävartalolle hyvä tuki. - Kelkassa on mekanismi, joka mahdollistaa tuolihissin käytön sekä vetolaite ankkuri- ja sompahissiä varten. - Kuljetusta varten kelkkassa on kuljetuskassi. Kelkkaa ei lähetetä matkahuollon rahtina vaan se on noudettava vuokraamosta.
Aikuinen mies istuu juoksurattaiden kyydissä. Juoksurattaissa on edessä yksi iso pyörä ja takana kaksi jolloin sitä on kevyt työntää. Takana rattaita työntämässä avustaja.
Vuokrahinta: 20 €/vko - Isot juoksurattaat sopivat hyvin kaikenlaiseen liikkumiseen. Rattaat ovat kevyet ja isojen pyörien ansiosta ne liikkuvat helposti huonommassakin maastossa. - Isompikin käyttäjä voi istua rattaissa, painoraja on 90kg. - Ison etupyörän tilalle voidaan vaihtaa kääntyvä pyöräpala parantamaan ketteryyttä entisestään. - Rataissa on hyvin suojaava peite. - Rattaat voidaan laittaa kasaan kuljetusta ja säilytystä varten ilman työkaluja.
Pienempi lapsi istuu aikuisen työntämänä juoksurattaissa joissa on edessä yksi ja takana kaksi isompaa pyörää. Pyörää voi kallistaa jolloin sillä on helppo kulkea hankalammassakin maastossa.
Vuokrahinta: 20 €/vko - Juoksurattaat sopivat hyvin kaikenlaiseen liikkumiseen. Rattaat ovat kevyet ja isojen pyörien ansiosta ne liikkuvat helposti huonommassakin maastossa. - Painorajoitus 45 kg. - Rattaissa pehmustettu kallistuva istuin. - Säädettävä 5-pisteturvavyö. - Aurinkokuomu ja kurkistusikkuna sekä sadesuoja. - Rattaat voidaan laittaa kasaan, helppo yhden käden taittomekanismi.
Kuvassa aikuinen luistelee jäällä ja työntää hippocampea eli kolmipyöräistä monitoimituolia jonka kyydissä on lapsi. Hippocampessa on yksi tukeva pyörä edessä ja kaksi takana joiden avulla se kulkee hankalammassakin maastossa.
Koot S, L, XL Vuokrahinta: 20 € - Hippocampe on 3-renkainen vapaa-ajan monitoimituoli. - Leveät ilmatäytteiset renkaat. - Hippocampen avulla voi liikkua avustettuna (työnnettynä ja/tai vedettynä) tai itse kelaten esim. maastossa ja uimarannalla. - Hippo kelluu tyhjänä vedessä vaikka kanootin perässä. - Talvikäyttöön eturenkaaseen on kiinnitettävissä suksikotelo. - Tukevan istuimen lisäksi tuolissa on käsinojalliset sivutuet, niskatuki ja hyvät turvavyöt. Lisävarusteet ovat helposti irroitettavissa. - Tuoli menee osina pieneen tilaan (jääkiekkokassi) ja se on koottavissa ilman työkaluja. Sen kokonaispaino on 14 kg. - Valmistajalta saatavana neljä kokoa (S, M, L ja XL). Jokaisessa koossa istuinleveys on 42 cm, istuimen syvyys 40 cm. - Mitta lonkasta kantapäähän Koko L n. 90 cm - Lisävarusteena käsinojat, niskatuki ja neopreeninen 4-piste liiviturvavyö sekä suksi
Lapsi kulkee Upsee-pystyasennon tuen avulla vanhemmansa kanssa. Upseessa on valjaat jotka kiinnitetään lapseen ja aikuinen pystyy tukemaan lasta niiden avulla olemaan pystyasennossa ja ottamaan ohjatusti askeleita.
Upsee, koko M ja L Vuokrahinta 15 € / vko - Upsee soveltuu lapsille, jotka varaavat omille jaloilleen. - Mahdollistaa lapselle kokemuksen pystyasennosta - Harjoittaa lasta kannattamaan painoa omilla jaloillaan ja jättää taluttajan sekä talutettavan kädet vapaaksi - Upseeta voi käyttää mm.arkiaskareissa (hampaiden pesu, imurointi jne) ja leikeissä - Mukana erikoissandaalit, joihin asetetaan sekä aikuisen, että lapsen jalat. Tämä mahdollistaa samanaikaisen askeltamisen. - Upsee Koko M, noin 4-6-vuotiaalle ja koko L, joka soveltuu n. 6-8 -vuotiaalle lapselle (valmistajalta on saatavana neljää kokoa; XS, S, M ja L).
Kuvassa sininen tyhjiötyyny sekä sen kantokassi ja pumppu. Tyhjiötyyny on suorakaiteen mallinen ja siinä on siivekkeet keskellä.
Vuokrahinta 15 €/viikko Comfortable plus duo (40 cm x 125 cm x 75 cm x 35 cm) Neopreenipintainen tyhjiötyyny, jota voidaan käyttää asennon tukemisessa välineessä kuin välineessä. Tyhjiötyyny muotoillaan haluttuun asentoon ja mukana tulevan pumpun avulla imetään ylimääräiset ilmat pois. Tyyny jää haluttuun muotoon ja se tukee yksilöllisesti käyttäjän asentoa.
Kuvassa pingispöydän äärellä neljä pelaajaa avustajiensa kanssa. Pöydälle on aseteltu erilaisia soveltavia pelivälineitä.
Vuokrahinta: 20 €/vko Pelikassi sisältää välineet seuraaviin helposti sovellettaviin peleihin: Pöytäkeilailu, pöytäpeli, tarkkuusboccia, sisäcurling ja puhallustikka. Pelikassi on suuri jääkiekkovarustekassi ja lisäksi pitkät välineet tulevat suksipussissa, sisäcurling omassa erillisessä kassissaan sekä puhallustikan taustalevy erikseen. Ohjeet ja pelien hankintatiedot, sekä tee se itse - ohjeet näihin peleihin löytyvät kotisivuiltamme osoitteesta www.malike.fi
Yhdistelmäpyörässä on pyörän etuosassa istuin, jossa avustettavaa kuljetetaan.
-Yhdistelmäpyörä soveltuu lapsille ja nuorille jotka eivät itse pysty osallistumaan pyörän hallintaan tai polkemiseen. - Pyörän etuistuin on irroitettavissa toimivaksi pyörätuoliksi. - Etuistuimen istuinsyvyys 37 cm ja istuinleveys 29 cm. - Etuistuimessa on kallistus ja säädettävät vartalontuet ja nelipistevyöt. - Niskatuki ja jalkalauta on myös säädettävissä.
Kuvassa lapsi polkee nojapyörällä. Se on matala pyörä jossa etupyörä on pitkällä edessä ja kaksi takapyörää takana. Istuimessa on korkea selkänoja.
Vuokrahinta: 20 €/vko - Pyörää voi käyttää niin nojapyöränä kuin polkupyörän peräpyöränäkin. - Peräpyöränä soveltuu hyvin erityistä tukea tarvitseville henkilöille. - Nojapyörä toimii vaihtoehtona kolmipyöräiselle pyörälle. - Soveltuu 1,10 – 1,50 m pituisille käyttäjille. - Pyörä on varustettu turvavyöllä, ja voidaan liittää erilaisia poljinratkaisuja. - Pyörä on musta ja siinä on 7 vaihdetta pakkavaihteella.
Kuvassa nuori nainen istuu yhdistelmäpyörän kyydissä jota avustaja polkee. Yhdistelmäpyörässä on avustettavalle istuin pyörän etuosassa. Istuimessa on jalkatuet ja valjaat.
Vuokrahinta: 30 €/vko - Duett-yhdistelmäpyörästä saa etuosan helposti irrotettua toimivaksi pyörätuoliksi. - Pyörätuolin istuimen syvyys on 40 cm ja leveys 46 cm. - Istuimessa on 5-pisteturvavyöt. - Pyörässä on säädettävät jalkatuet. Se soveltuu lapsille ja aikuisille, jotka eivät itse pysty osallistumaan pyörän ohjaamiseen tai polkemiseen. - Kokonaispaino n. 42 kiloa. Mitat Pyörätuoliosa: - Pituus jalkatuen kanssa 140 cm, leveys 69 cm, korkeus niskatuen kanssa 107 cm Pyörä: - Pituus 131 cm - Leveys 36 cm - Korkeus 85 cm
Capitan Duo -sähköavusteinen kolmipyöräinen tandem Vuokrahinta: 40 €/viikko - Kolmipyöräisyys helpottaa pyörän selkään nousemista ja tuo vakautta ajoon. - Tandemin kuljettaja istuu takimmaisella paikalla, mistä tapahtuu pyörän ohjaaminen sekä jarruttaminen. - Etummaiselle pyöräilijälle on saatavissa muun muassa vartalotuki, säädettävä turvavyö, sääri- tai jalkatuet ja poljinkampien lyhentäjät. - Etupolkijan polkimet voidaan säätää itsenäiseksi, yhtä aikaa takimmaisen avustavan pyöräilijän kanssa pakottavaksi tai täysin vapaalle. - Tandem on varustettu avustavalla sähkömoottorilla. - Pyörän vaatima minimi haaramitta avustettavalle pyöräilijälle on 58 cm. - Pyörässä on 7-vaihdetta ja käsijarrut.
Pienoispyörätuoli Scooot 1 Vuokrahinta: 20 €/viikko Matala selkänojallinen malli Scooot pienoispyörätuoli on kätevä tapa liikkua sisätiloissa ja samalla harjoitella itse kelaamista Pienoispyörätuoli, kolme erilaista minikokoista pyörätuolia / liikkumisalustaa yhdessä Scoootin käyttö kehittää erityislapsen fyysisiä ja kognitiivisiä kykyjä Pienelle lapselle suunniteltu ajopeli, soveltuu maks. 22 kg painaville Kolme eri toimintoa: konttaus, skuuttaus ja kelaus Helppo kasata Ei erillisiä jarruja eli käytettävä tasaisella alustalla - käyttö vain aikuisen valvonnassa