Jaatishallitus

Jaatisen vuosikokouksessa 25.4.2019 valittiin hallitus vuodelle 2019.

Jäsenet:

Hanna Piha, puheenjohtaja

"Olen helsinkiläinen kahden teinin ja yhden koulutaivalta aloittelevan tyypin äiti. Lapsistani keskimmäisellä, Sypyllä, on kehitysvamma. Sypy on reipas koululainen, jolla on monia kivoja harrastuksia ja paljon kavereita. Meillä on Sypyn kanssa yhteistä se, että tykkäämme tavata ihmisiä ja osallistua monenlaiseen toimintaan. Silloin tällöin meidät saattaa löytää netissä roikkumasta, mutta yritämme rajoittaa.

Perheemme on ollut mukana Jaatisen toiminnassa kymmenisen vuotta, jo paljon ennen kuin Sypyllä edes oli vammadiagnoosia.

Jaatisen toiminnassa arvostan erityisesti sen tekemää valtavan hienoa edunvalvontatyötä. Jaatislaisuus on tuonut perheellemme paljon iloa ja tietoa, jota emme olisi muualta saaneet. Olemmepa viettäneet Majalla monet Sypyn synttäritkin!"

hanna.piha (at) gmail.com

Kristiina Kartano, varapuheenjohtaja

kristiina.kartano (at) gmail.com

Minna Sulanen, rahastonhoitaja 


Olen espoolainen kolmen teinin äiti. Nuorimmainen lapsemme Anni on 12-vuotias ja hänellä vaikea cp-vamma. Anni on reipas koululainen ja  harrastuksiakin löytyy. Itse olen päivätöissä. Olemme olleet Jaatisen toiminnassa mukana siitä lähtien kun Anni oli 9 kk ikäinen, jolloin aloitimme Jaatisen Pikku-Miinat uintiryhmässä. Olen itse pitänyt Majalla perheille kinestetiikkatyöpajoja joissa perehdytään siihen, miten avustetaan liikuntavammaista lasta omia voimia säästäen ja lasta aktivoiden.

minna.sulanen(at)gmail.com

Tuija Mikkola, sihteeri


Olen 10-vuotiaan touhukkaan Down-pojan, Leevin, äiti Vantaalta. Työ vie valtaosan ajasta, mutta vapaa-ajalla on mukava päästä ulkoilemaan vaikkapa metsään. Siitä nauttii myös Leevi. Muutettuamme pari vuotta sitten pääkaupunkiseudulle ihastuin heti Jaatisen monipuoliseen toimintaan, vaikka arjessa ei aina ehdi osallistua niin paljon kuin haluaisi. Arvostan kovasti Jaatisen vaikuttamistyötä. On hienoa päästä mukaan hallituksen toimintaan!

tuija.m.mikkola(at)gmail.com

Anne Rämö-Tervonen


"Olen 12- ja kymmenvuotiaiden aarteiden äiti. Esikoiseni Oivi on jo vuosia purkanut hihkuvan innostuksensa Jaatisen Pikku-Miinoissa läiskytellen. Kehitysvamma tai autismi eivät ole este tytön ilolle.

Perhettämme tukeva turvaverkko mahdollistaa molempien vanhempien työssäkäynnin ja pikkuveljen ikiomat menemiset -  ja on avannut ihmettelmään inhimillisen yhteisvoiman olemusta! Jaatinen tukee monin tavoin osallisuutta ja mahdollisuutta tavallisen kirjavaan arkeen."

anne.ramo.tervonen(at)gmail.com


Varajäsenet:

Miina Weckroth

Olen ollut mukana Jaatisen toiminnassa aivan yhdistyksen ensiaskelista lähtien. Aiemmin toimin Jaatisen toiminnajohtajana, tätä nykyä olen hankekoordinaattorina Jaatisen, Vamlasin ja Kehitysvammaliiton yhteisessä "Minua kuullaan"-hankkeessa. 

m.weckroth(at)gmail.com

Malla Laakso-Nyström

"Olen Malla, kahden erityislapsen äiti. Rakastan merta, mustavalkokuvia, viittomakieltä ja vannon mindfulnessin nimeen. Aikaisemmassa elämässäni työskentelin numeroiden parissa, nykyisessä elämässäni toimin omaishoitajana ja mietin mikä minusta tulee isona. 

Jaatisen löysin muutama vuosi sitten Majalla kokoontuneen vertaisryhmän myötä. Ihastuin ja vaikutuin! Tässä porukassa haluan olla mukana! Tällä hetkellä toimin Jaatisen hallituksen (vara)jäsenenä ja haluan omalta osaltani olla mukana saattamassa vammaisperheitä yhteen ja vertaistuen pariin." 

marjamalla(at)gmail.com


Nina Lappalainen

"Olen Ninni, Jaatisen hallituksen varajäsen, monivuotinen vapaaehtoinen ja pienen monivammaisen pojan äiti Kirkkonummelta. Opiskelen lähihoitajaksi Espoon Omniassa, osaamisalana vammaistyö.

Jaatisen löysin nelisen vuotta sitten vertaistapahtumaan osallistuessani. Jaatinen oli meille Leon kanssa henkireikä vaikeina alkuvuosina ja on antanut meille monia ihania kokemuksia ja ystäviä.

Muutaman viime vuoden olen järjestänyt Jaatisella hemmotteluiltoja vanhemmille sekä isovanhemmille, toiminut lyhyesti majavastaavana sekä tottakai ollut hallituksen toiminnassa mukana.

Majalla nähdään!"

nina.lappalainen(at)yahoo.com