Jaatishallitus

Jaatisen vuosikokouksessa 20.8.2020 valittiin hallitus, joka toimii seuraavaan vuosikokoukseen asti. Hallitus:

Jäsenet:

Kristiina Kartano, puheenjohtaja 
Mervi Kosunen, jäsen 
Tuija Mikkola, jäsen
Minna Sulanen, jäsen
Hanna Viirret-Viljamaa, jäsen

Varajäsenet:

Linda Leppänen, varajäsen 
Viivi Palkamo, varajäsen 
Hanna Piha, varajäsen  
Miina Weckroth, varajäsen 


Jäsenten esittely:
Kristiina Kartano, puheenjohtaja

kristiina.kartano (at) gmail.com


Minna Sulanen, rahastonhoitaja 


Olen espoolainen kolmen teinin äiti. Nuorimmainen lapsemme Anni on 12-vuotias ja hänellä vaikea cp-vamma. Anni on reipas koululainen ja  harrastuksiakin löytyy. Itse olen päivätöissä. Olemme olleet Jaatisen toiminnassa mukana siitä lähtien kun Anni oli 9 kk ikäinen, jolloin aloitimme Jaatisen Pikku-Miinat uintiryhmässä. Olen itse pitänyt Majalla perheille kinestetiikkatyöpajoja joissa perehdytään siihen, miten avustetaan liikuntavammaista lasta omia voimia säästäen ja lasta aktivoiden.

minna.sulanen(at)gmail.com


Tuija Mikkola, sihteeri


Olen 12-vuotiaan touhukkaan Down-pojan, Leevin, äiti Vantaalta. Työ vie valtaosan ajasta, mutta vapaa-ajalla on mukava päästä ulkoilemaan vaikkapa metsään. Siitä nauttii myös Leevi. Muutettuamme pari vuotta sitten pääkaupunkiseudulle ihastuin heti Jaatisen monipuoliseen toimintaan, vaikka arjessa ei aina ehdi osallistua niin paljon kuin haluaisi. Arvostan kovasti Jaatisen vaikuttamistyötä. 

tuija.m.mikkola(at)gmail.com


Mervi Kosunen

Olen helsinkiläinen kahden teinin äiti. Vilma on 11-vuotias touhukas ja aktiivinen Down-tyttö. 
Jaatisen toimintaan tutustuin ystävän ja harrasteryhmän kautta. Olen kiinnostunut vaikuttamistyöstä ja yhdenvertaisuus on minulle tärkeä arvo. 
Olen liikunnanohjaaja, joogaan ja rakastan kaikkea kaunista. Uskon, että hyvällä voi saada paljon hyvää aikaiseksi. 

mervi_lappi (at) hotmail.comHanna Viirret-Viljamaa

Minulla on kaksi tytärtä, joista nuorempi, juuri koulun aloittanut Sonja, on kehitysvammainen. Olen Sonjan omaishoitaja, mutta kuten monessa perheessä, käytännössä kaikki meillä omaishoitavat. Jaatisessa minuun vetoaakin erityisesti koko perheen näkökulma: Yhteiskunta tarvitsee lisää tietoa siitä, mitä erityislapsi perheenjäsenenä merkitsee, ja miten perheitä voidaan tukea. Tämän vuoksi vaikuttamistyön merkitys korostuu. Lisäksi Jaatinen tarjoaa yhteisön, jossa vammaislapsiperheet voivat kokoontua, saada vertaistukea, virkistystä ja tietoa. Niitä me taidamme tarvita kaikki.   
Erityislapsiperheen äidin roolin lisäksi olen pyrkinyt (välillä kynsin ja hampain!) pitämään kiinni omista asioistani ja ajastani: Käyn täysipäiväisesti töissä, opinnotkin kulkevat vaihtelevasti tuossa rinnalla. Varsinainen henkireikäni on urheilu, jota harrastan laidasta laitaan. Musiikki taas on meidän perheessä kaikille tärkeä juttu. 
Jaatislaisena ja hallituksessa olen uusi, ihan mahtavaa päästä mukaan! 

hannaviirret@gmail.comVarajäsenten esittely:

Linda Leppänen

Olen helsinkiläinen päivätöissä käyvä kolmen lapsen äiti.

Esikoiseni Vilma on 12-vuotias reipas ja superpositiivinen koululainen.Hänellä on tuntematon aivosairaus josta johtuen vaikea cp-vamma,kehitysvamma sekä epilepsia.

Vilman kanssa olemme käyneet Jaatisen Pikku-Miinoissa polskimassa yli 10 vuoden ajan.

Vapaa-ajalla nautin lenkkeilystä sekä paikallisessa jalkapalloseurassa höntsäillen.Lähes joka päivä perheemme löytyy jalkapallokentältä ja lomilla tykkäämme reissata kohti etelän aurinkoa.

Jaatisen toiminnassa tärkeintä on ollut vertaistuki.Pikku-Miinoista on löytynyt paljon ystäviä ja tärkeä yhteinen harrastus.Majan tapahtumiin pyrimme osallistumaan kaikkien lasten kanssa useamman kerran vuodessa.

linda.leppanen78 (at) gmail.com


Viivi Palkamo

Olen sosiaalialalla työskentelevä kahden lapsen äiti Vantaalta. Vanhemmalla lapsellani Eetulla on aivokystan aiheuttama hydrokefalia sekä monimuotoinen kehityshäiriö vuorovaikutuksen erityispiirtein ja toimin hänen omaishoitajanaan. Eetu on valloittava ja täysin uniikki viskarin aloittanut hurmuri, joka elää ja hengittää musiikkia. Meidän perheessä siis lauletaan, soitetaan ja tanssitaan päivittäin.
Haluan olla omalta osaltani mukana vaikuttamassa erityislapsiperheiden asioihin ja edistää heidän jaksamistaan ja hyvinvointiaan. Olen melko uusi Jaatislainen, mutta koen Jaatisen toiminnan täysin omakseni ja on kunnia päästä osaksi Jaatisen hallitusta.

viivi.palkamo@gmail.com


Hanna Piha

Jaatisen toiminnassa arvostan erityisesti sen tekemää valtavan hienoa edunvalvontatyötä. Jaatislaisuus on tuonut perheellemme paljon iloa ja tietoa, jota emme olisi muualta saaneet. 

hanna.piha (at) gmail.com


Miina Weckroth

Olen ollut mukana Jaatisen toiminnassa aivan yhdistyksen ensiaskelista lähtien. Aiemmin toimin Jaatisen toiminnajohtajana, tätä nykyä olen hankekoordinaattorina Jaatisen, Vamlasin ja Kehitysvammaliiton yhteisessä "Minua kuullaan"-hankkeessa. 

m.weckroth(at)gmail.com