Jaatishallitus

Vammaisperheyhdistys Jaatinen ry:n vuosikokouksessa 27.4.2022 valittiin hallitus, joka toimii seuraavaan vuosikokoukseen asti. 


Hallitus:

Jäsenet:

Kristiina Kartano, puheenjohtaja

Tuija Mikkola

Minna Sulanen

Mervi Kosunen

Hanna Viirret-Viljamaa


Varajäsenet:

Sari Laiho

Ritva Lehtovaara

Linda Leppänen

Päivi Niinisaari


Jäsenten esittely:
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Kristiina Kartano, puheenjohtaja

kristiina.kartano (at) gmail.com


Minna Sulanen, rahastonhoitaja 


Olen espoolainen kolmen teinin äiti. Nuorimmaisella lapsellamme Annilla on vaikea cp-vamma. Anni on reipas koululainen ja harrastuksiakin löytyy. 

Itse olen päivätöissä. Olemme olleet Jaatisen toiminnassa mukana siitä lähtien kun Anni oli 9 kk ikäinen, jolloin aloitimme Jaatisen Pikku-Miinat uintiryhmässä. 

Olen itse pitänyt Majalla perheille kinestetiikkatyöpajoja joissa perehdytään siihen, miten avustetaan liikuntavammaista lasta omia voimia säästäen ja lasta aktivoiden.

minna.sulanen(at)gmail.com


Tuija Mikkola, varapuheenjohtaja


Olen touhukkaan Down-pojan, Leevin, äiti Vantaalta. Työ vie valtaosan ajasta, mutta vapaa-ajalla on mukava päästä ulkoilemaan vaikkapa metsään. Siitä nauttii myös Leevi. Muutettuamme pari vuotta sitten pääkaupunkiseudulle ihastuin heti Jaatisen monipuoliseen toimintaan, vaikka arjessa ei aina ehdi osallistua niin paljon kuin haluaisi. Arvostan kovasti Jaatisen vaikuttamistyötä. 

tuija.m.mikkola(at)gmail.com


Mervi Kosunen, sihteeri 

Olen helsinkiläinen kahden teinin äiti. Vilma on touhukas ja aktiivinen Down-tyttö. 
Jaatisen toimintaan tutustuin ystävän ja harrasteryhmän kautta. Olen kiinnostunut vaikuttamistyöstä ja yhdenvertaisuus on minulle tärkeä arvo. 
Olen liikunnanohjaaja, joogaan ja rakastan kaikkea kaunista. Uskon, että hyvällä voi saada paljon hyvää aikaiseksi. 

mervi_lappi (at) hotmail.comHanna Viirret-Viljamaa

Minulla on kaksi tytärtä, joista nuorempi, juuri koulun aloittanut Sonja, on kehitysvammainen. Olen Sonjan omaishoitaja, mutta kuten monessa perheessä, käytännössä kaikki meillä omaishoitavat. Jaatisessa minuun vetoaakin erityisesti koko perheen näkökulma: Yhteiskunta tarvitsee lisää tietoa siitä, mitä erityislapsi perheenjäsenenä merkitsee, ja miten perheitä voidaan tukea. Tämän vuoksi vaikuttamistyön merkitys korostuu. Lisäksi Jaatinen tarjoaa yhteisön, jossa vammaislapsiperheet voivat kokoontua, saada vertaistukea, virkistystä ja tietoa. Niitä me taidamme tarvita kaikki.   
Erityislapsiperheen äidin roolin lisäksi olen pyrkinyt (välillä kynsin ja hampain!) pitämään kiinni omista asioistani ja ajastani: Käyn täysipäiväisesti töissä, opinnotkin kulkevat vaihtelevasti tuossa rinnalla. Varsinainen henkireikäni on urheilu, jota harrastan laidasta laitaan. Musiikki taas on meidän perheessä kaikille tärkeä juttu. 
Jaatislaisena ja hallituksessa olen uusi, ihan mahtavaa päästä mukaan! 

hannaviirret@gmail.comVarajäsenten esittely:

Linda Leppänen

Olen helsinkiläinen päivätöissä käyvä kolmen lapsen äiti.

Esikoiseni Vilma on reipas ja superpositiivinen koululainen.Hänellä on tuntematon aivosairaus josta johtuen vaikea cp-vamma,kehitysvamma sekä epilepsia.

Vilman kanssa olemme käyneet Jaatisen Pikku-Miinoissa polskimassa yli 10 vuoden ajan.

Vapaa-ajalla nautin lenkkeilystä sekä paikallisessa jalkapalloseurassa höntsäillen.Lähes joka päivä perheemme löytyy jalkapallokentältä ja lomilla tykkäämme reissata kohti etelän aurinkoa.

Jaatisen toiminnassa tärkeintä on ollut vertaistuki.Pikku-Miinoista on löytynyt paljon ystäviä ja tärkeä yhteinen harrastus.Majan tapahtumiin pyrimme osallistumaan kaikkien lasten kanssa useamman kerran vuodessa.

linda.leppanen78 (at) gmail.com


Sari Laiho

Hei,

olen Laihon Sari, työkseni toimin Uudenmaan CP-yhdistyksen toiminnanjohtajana.

Vapaa-aikani kuluu ystävien parissa erilaisissa kulttuuririennoissa ja  yhteinen aika pikkuisen pojantyttären kanssa on parhautta. Omakohtainen eloni CP-vamman kera antaa perspektiiviä myös Jaatisen toimintaan.