Peli- ja apuvälinevuokraamo

Jaatisen peli- ja apuvälinevuokraamo sijaitsee Jaatisen Majalla.

Vuokraamo on auki ma-to klo 10-16 tai sopimuksen mukaan.
Yhteydenotot: akseli(at)jaatinen.info tai p. (09) 4771002

Vuokraamosta löytyy muun muassa erilaisia helposti sovellettavia pelejä, kuvitettuja loruja, sekä erilaisia kuntoutuksen välineitä kuten Taikofon ja painopeittoja. Silloin kun välineet eivät ole vuokralla, ne ovat Majalla vapaasti kävijöiden käytettävissä. Me Jaatisen työntekijät opastamme mielellämme välineiden käytössä!

Voit tutustua välineisiin Majalla tai vuokrata välineen mukaasi

  • kokeiltavaksi ja testattavaksi ennen oman välineen hankkimista
  • opetuskäyttöön
  • retkelle mukaan ohjelmanumeroksi
  • synttärijuhlien vetonaulaksi
  • muuten vaan kivaan tekemiseen!

Myös koulut, päiväkodit ja järjestöt voivat vuokrata välineitä esimerkiksi ulkoilupäiviin, retkille, tapahtumiin ja kursseille.


Vuokrattavia apuvälineitä:

Taikofon 10 e/viikko (lainataan vain viikoksi kerrallaan). 
Taikofon värähtelee musiikin, äänikirjan tai erilaisten sovelluksien, kuten luonnonäänien tahdissa. Kuuntelukokemus syntyy sekä äänestä että erityisesti matalataajuisen musiikin tuoman äänivärähtelyn kautta tuntoaistimuksena.
Taikofon 10 e/viikko (lainataan vain viikoksi kerrallaan). Taikofon värähtelee musiikin, äänikirjan tai erilaisten sovelluksien, kuten luonnonäänien tahdissa. Kuuntelukokemus syntyy sekä äänestä että erityisesti matalataajuisen musiikin tuoman äänivärähtelyn kautta tuntoaistimuksena.
Painopeitot (4,5 kg ja 10 kg) 15 e/kk
Painopeiton vaikutus perustuu miellyttävän painontunteen aiheuttamaan syväpainetuntoon, joka lisää mielihyvähormonien
tuotantoa aivoissa. Näin ollen painopeiton paino rauhoittaa, lievittää ahdistusta ja helpottaa levottomuutta.
Tasainen paino kehon ympärillä rentouttaa ja luo turvallisen olon. Myös kehon rajojen tuntemus ja hahmottaminen lisääntyy.
Painopeitot (4,5 kg ja 10 kg) 15 e/kk Painopeiton vaikutus perustuu miellyttävän painontunteen aiheuttamaan syväpainetuntoon, joka lisää mielihyvähormonien tuotantoa aivoissa. Näin ollen painopeiton paino rauhoittaa, lievittää ahdistusta ja helpottaa levottomuutta. Tasainen paino kehon ympärillä rentouttaa ja luo turvallisen olon. Myös kehon rajojen tuntemus ja hahmottaminen lisääntyy.
Pallopeitto 15 e/kk
Pallopeitto antaa monia tuntoaistimuksia, kun se asetetaan tiiviisti kehoa vasten niin, että pallojen paino tuntuu pistemäisenä keholla. Pallopeittoa voidaan käyttää tavallisen peiton tapaan, sen päällä voi maata tai sen sisään voi kääriytyä. Peiton voi vetää harteille myös sohvalla tai tuolilla istuen.
Pallopeitto 15 e/kk Pallopeitto antaa monia tuntoaistimuksia, kun se asetetaan tiiviisti kehoa vasten niin, että pallojen paino tuntuu pistemäisenä keholla. Pallopeittoa voidaan käyttää tavallisen peiton tapaan, sen päällä voi maata tai sen sisään voi kääriytyä. Peiton voi vetää harteille myös sohvalla tai tuolilla istuen.
Humantool -satulaistuin 10 e/kk
Humantool-tasapainoistuimella on monelaisia terveysvaikutuksia: keskivartalon lihakset vahvistuvat, aineenvaihdunta ja verenkierto paranevat, vartalo kiinteytyy ja vahvistuu. Istuimen pallomainen rakenne mahdollistaa keinuvat liikeradat sekä tasapainoilun istuimella, jolloin työn lomassa tulee myös liikuttua! Tasapainoilu istuimella synnyttää erittäin monipuolisia liikesarjoja kaikkiin suuntiin ja eri lihasryhmille. Tasapainoisumen avulla selkä asettuu automaattisesti hyvään pystyasentoon.
Humantool -satulaistuin 10 e/kk Humantool-tasapainoistuimella on monelaisia terveysvaikutuksia: keskivartalon lihakset vahvistuvat, aineenvaihdunta ja verenkierto paranevat, vartalo kiinteytyy ja vahvistuu. Istuimen pallomainen rakenne mahdollistaa keinuvat liikeradat sekä tasapainoilun istuimella, jolloin työn lomassa tulee myös liikuttua! Tasapainoilu istuimella synnyttää erittäin monipuolisia liikesarjoja kaikkiin suuntiin ja eri lihasryhmille. Tasapainoisumen avulla selkä asettuu automaattisesti hyvään pystyasentoon.
Tyhjiöpatja (3 kpl) 15 e/kk
Stabilo-asentotyynyt tukevat lapsen ja nuoren istuma-asentoa. Muotoiltavat tuet ja tyynyt tasaavat lantioon ja selkärankaan kohdistuvaa painetta ja vähentävät kipuja. Pehmuste muotoillaan käyttäjän mukaan ja haluttu muoto myös säilyy niin pitkään kuin halutaan. 
Lapsille ja nuorille suunnitellut Stabilo-tuotteet soveltuvat erityisen hyvin CP-, skolioosi- ja kyfoosi-potilaille sekä niille, joilla on spastisuuden aiheuttamia kipuja tai kouristuksia.
Tyhjiöpatja (3 kpl) 15 e/kk Stabilo-asentotyynyt tukevat lapsen ja nuoren istuma-asentoa. Muotoiltavat tuet ja tyynyt tasaavat lantioon ja selkärankaan kohdistuvaa painetta ja vähentävät kipuja. Pehmuste muotoillaan käyttäjän mukaan ja haluttu muoto myös säilyy niin pitkään kuin halutaan. Lapsille ja nuorille suunnitellut Stabilo-tuotteet soveltuvat erityisen hyvin CP-, skolioosi- ja kyfoosi-potilaille sekä niille, joilla on spastisuuden aiheuttamia kipuja tai kouristuksia.
USB-hiiri + asennusvarsi 15 e/kk
USB-hiiren mekaaninen toteutus on samanlainen kuin monissa sähköpyörätuoleissa. Hiirenosoittimen liike on helposti hallittavissa ja nopeus voidaan säätää käyttäjälle sopivaksi. Laite voidaan asentaa telineeseen helposti ja tukevasti.
Point-It!- hiirissä on roisketiiviit kotelot. Painikkeiden kosketuspinta-ala on suurentunut ja painikkeissa on selkeä symboli.
USB-hiiri + asennusvarsi 15 e/kk USB-hiiren mekaaninen toteutus on samanlainen kuin monissa sähköpyörätuoleissa. Hiirenosoittimen liike on helposti hallittavissa ja nopeus voidaan säätää käyttäjälle sopivaksi. Laite voidaan asentaa telineeseen helposti ja tukevasti. Point-It!- hiirissä on roisketiiviit kotelot. Painikkeiden kosketuspinta-ala on suurentunut ja painikkeissa on selkeä symboli.

Vuokrattavia pelejä:

Huom! Jaatisen jäsenet saavat lainata alla olevia pelejä ilmaiseksi.

Pehmokeilapeli /kevyet keilat
Jäsenille ilmainen 2 viikon laina,
muille 5 e/viikko
Pehmokeilapeli /kevyet keilat Jäsenille ilmainen 2 viikon laina, muille 5 e/viikko
Tarramaali ja 3 palloa, halkaisija 65 cm
Jäsenille ilmainen 2 viikon laina,
muille 5 e/viikko
Tarramaali ja 3 palloa, halkaisija 65 cm Jäsenille ilmainen 2 viikon laina, muille 5 e/viikko
Pehmokeilapeli /painavat keilat
Jäsenille ilmainen 2 viikon laina,
muille 5 e/viikko
Pehmokeilapeli /painavat keilat Jäsenille ilmainen 2 viikon laina, muille 5 e/viikko
Curling, sisäpeliin
Jäsenille ilmainen 2 viikon laina,
muille 10 e/viikko
Curling, sisäpeliin Jäsenille ilmainen 2 viikon laina, muille 10 e/viikko
Mölkky
Jäsenille ilmainen 2 viikon laina,
muille 5 e/viikko
Mölkky Jäsenille ilmainen 2 viikon laina, muille 5 e/viikko
Sisäkroketti
Jäsenille ilmainen 2 viikon laina,
muille 5 e/viikko
Sisäkroketti Jäsenille ilmainen 2 viikon laina, muille 5 e/viikko
Tarrapelipaidat (3 paitaa + pallo)
Jäsenille ilmainen 2 viikon laina,
muille 5 e/viikko
Tarrapelipaidat (3 paitaa + pallo) Jäsenille ilmainen 2 viikon laina, muille 5 e/viikko
Boccia
Jäsenille ilmainen 2 viikon laina,
muille 5 e/viikko
Boccia Jäsenille ilmainen 2 viikon laina, muille 5 e/viikko
Pöytäkeilat
Jäsenille ilmainen 2 viikon laina,
muille 5 e/viikko
Pöytäkeilat Jäsenille ilmainen 2 viikon laina, muille 5 e/viikko
Petanque
Jäsenille ilmainen 2 viikon laina,
muille 5 e/viikko
Petanque Jäsenille ilmainen 2 viikon laina, muille 5 e/viikko
Pöllipelli
Jäsenille ilmainen 2 viikon laina,
muille 5 e/viikko
Pöllipelli Jäsenille ilmainen 2 viikon laina, muille 5 e/viikko
Leikkivarjo
Jäsenille ilmainen 2 viikon laina,
muille 5 e/viikko
Leikkivarjo Jäsenille ilmainen 2 viikon laina, muille 5 e/viikko
Jättipallo
Jäsenille ilmainen 2 viikon laina, 
muille 5 e/viikko
Jättipallo Jäsenille ilmainen 2 viikon laina, muille 5 e/viikko
Hiiret
Jäsenille ilmainen 2 viikon laina, 
muille 5 e/viikko
Hiiret Jäsenille ilmainen 2 viikon laina, muille 5 e/viikko

Lisätietoa peleistä ja apuvälineistä 

Video sisäcurlingista

Lisätietoa Taikofonista

Malikkeen tulostettavia peliohjeita

Alla olevasta Peli- ja apuvälinevuokraamon varauskalenterista näet, milloin mikäkin peli, tai apuväline on vapaana vuokrattavaksi.