Peli- ja apuvälinevuokraamo

Jaatisen peli- ja apuvälinevuokraamo sijaitsee Jaatisen Majalla.

Vuokraamo on auki ma-to klo 10-16 tai sopimuksen mukaan.
Yhteydenotot: akseli(at)jaatinen.info tai p. (09) 4771002

Vuokraamosta löytyy muun muassa erilaisia helposti sovellettavia pelejä, kuvitettuja loruja, sekä erilaisia kuntoutuksen välineitä kuten Taikofon ja painopeittoja. Silloin kun välineet eivät ole vuokralla, ne ovat Majalla vapaasti kävijöiden käytettävissä. Me Jaatisen työntekijät opastamme mielellämme välineiden käytössä!

Voit tutustua välineisiin Majalla tai vuokrata välineen mukaasi

  • kokeiltavaksi ja testattavaksi ennen oman välineen hankkimista
  • opetuskäyttöön
  • retkelle mukaan ohjelmanumeroksi
  • synttärijuhlien vetonaulaksi
  • muuten vaan kivaan tekemiseen!

Myös koulut, päiväkodit ja järjestöt voivat vuokrata välineitä esimerkiksi ulkoilupäiviin, retkille, tapahtumiin ja kursseille.


Vuokrattavia apuvälineitä:

Kuvassa oleva Taikofon on tyyny, joka värähtelee esimerkiksi musiikin tai äänikirjan tahdissa.
Taikofon 10 e/viikko (lainataan vain 2 viikoksi kerrallaan). Taikofon värähtelee musiikin, äänikirjan tai erilaisten sovelluksien, kuten luonnonäänien tahdissa. Kuuntelukokemus syntyy sekä äänestä että erityisesti matalataajuisen musiikin tuoman äänivärähtelyn kautta tuntoaistimuksena.
Kuvassa kaksi painopeittoa jotka eivät ulkonäöltään eroa tavallisista peitoista mutta joissa on sisällä painavaa materiaalia.
Painopeitot (4,5 kg ja 10 kg) 15 e/kk Painopeiton vaikutus perustuu miellyttävän painontunteen aiheuttamaan syväpainetuntoon, joka lisää mielihyvähormonien tuotantoa aivoissa. Näin ollen painopeiton paino rauhoittaa, lievittää ahdistusta ja helpottaa levottomuutta. Tasainen paino kehon ympärillä rentouttaa ja luo turvallisen olon. Myös kehon rajojen tuntemus ja hahmottaminen lisääntyy.
Kuvan pallopeitto ei eroa ulkonäöltään tavallisesta peitosta. Sen sisällä on palloja.
Pallopeitto 15 e/kk Pallopeitto antaa monia tuntoaistimuksia, kun se asetetaan tiiviisti kehoa vasten niin, että pallojen paino tuntuu pistemäisenä keholla. Pallopeittoa voidaan käyttää tavallisen peiton tapaan, sen päällä voi maata tai sen sisään voi kääriytyä. Peiton voi vetää harteille myös sohvalla tai tuolilla istuen.
Humantool on tasapainoistuin, jonka voi asettaa vaikka tuolin päälle. Humantoolin yläosa muistuttaa satulaa, istuimen pohjassa on iso pallo joka asetetaan tuolin päälle. Kun satula keikkuu jatkuvasti, saadaan aikaiseksi terveyshyötyjä.
Humantool -satulaistuin 10 e/kk Humantool-tasapainoistuimella on monelaisia terveysvaikutuksia: keskivartalon lihakset vahvistuvat, aineenvaihdunta ja verenkierto paranevat, vartalo kiinteytyy ja vahvistuu. Istuimen pallomainen rakenne mahdollistaa keinuvat liikeradat sekä tasapainoilun istuimella, jolloin työn lomassa tulee myös liikuttua! Tasapainoilu istuimella synnyttää erittäin monipuolisia liikesarjoja kaikkiin suuntiin ja eri lihasryhmille. Tasapainoisumen avulla selkä asettuu automaattisesti hyvään pystyasentoon.
Suorakulmainen, sininen Stabilo-asentotyyny täytetään ilmalla ja muotoillaan käyttäjän mukaan helpottamaan asentoa.
Tyhjiöpatja (3 kpl) 15 e/kk Stabilo-asentotyynyt tukevat lapsen ja nuoren istuma-asentoa. Muotoiltavat tuet ja tyynyt tasaavat lantioon ja selkärankaan kohdistuvaa painetta ja vähentävät kipuja. Pehmuste muotoillaan käyttäjän mukaan ja haluttu muoto myös säilyy niin pitkään kuin halutaan. Lapsille ja nuorille suunnitellut Stabilo-tuotteet soveltuvat erityisen hyvin CP-, skolioosi- ja kyfoosi-potilaille sekä niille, joilla on spastisuuden aiheuttamia kipuja tai kouristuksia.

Vuokrattavia pelejä:

Pehmokeilasetissä on kymmenen keltaista keilaa ja sininen keilapallo.
Pehmokeilapeli /kevyet keilat Jäsenille ilmainen 2 viikon laina, muille 5 e/viikko
Tarramaalipelissä on iso musta pyöreä kankainen maali, jossa on numeroitu pisteet ja tarrakangasta johon tarrapalloja yritetään heittää.
Tarramaali ja 3 palloa, halkaisija 65 cm Jäsenille ilmainen 2 viikon laina, muille 5 e/viikko
Pehmokeilapelissä on hieman painavammat kymmenen punaista keilaa ja kaksi keilapalloa. Peliä voi pelata sisätiloissa.
Pehmokeilapeli /painavat keilat Jäsenille ilmainen 2 viikon laina, muille 5 e/viikko
Sisäcurlingissa on muovinen matto, jossa on maali eli pesä. Mukaan tulee seitsemän kiveä joita yritetään liu'uttaa pesän sisään ja sisätiloihin sopiva harja jossa ei ole harjaksia.
Curling, sisäpeliin Jäsenille ilmainen 2 viikon laina, muille 10 e/viikko
Mölkkypelissä on 12 numeroitua puista keilaa, joita yritetään heittää puisella kapulalla nurin.
Mölkky Jäsenille ilmainen 2 viikon laina, muille 5 e/viikko
Sisäkroketissa on pehmustetut kaarevat sillat joissa on painot niin että ne pysyvät paikoillaan. Pehmustetulla krokettimailalla yritetään lyödä pehmeitä palloja läpi silloista tehtyä rataa.
Sisäkroketti Jäsenille ilmainen 2 viikon laina, muille 5 e/viikko
Tarrapelipaita on keltainen liivi, jonka keskellä on musta tarrakangasneliö. Siihen yritetään heittää isoa pehmeää palloa.
Tarrapelipaidat (3 paitaa + pallo) Jäsenille ilmainen 2 viikon laina, muille 5 e/viikko
Boccia-pelissä on pehmeät mutta painavahkot pallot, joita yritetään heittää mahdollisimman lähelle pienempää palloa.
Boccia Jäsenille ilmainen 2 viikon laina, muille 5 e/viikko
Pöytäkeilassa on kymmenen tölkin muotoista pehmeää numeroitua keilaa, jotka on helppo asettaa pöydälle.
Pöytäkeilat Jäsenille ilmainen 2 viikon laina, muille 5 e/viikko
Petanquessa on kahdeksan kovaa, painavaa palloa (kaksi sinistä, kaksi vihreää, kaksi punaista ja kaksi keltaista) sekä pieni punainen pallo.
Petanque Jäsenille ilmainen 2 viikon laina, muille 5 e/viikko
Pöllipelissä on tennispallon kokoisia tasapohjaisia numeroituja palikoita sekä heittokapula.
Pöllipelli Jäsenille ilmainen 2 viikon laina, muille 5 e/viikko
Leikkivarjo on suuri ympyränmuotoinen värikas kangas, jossa on eri sivuilla lenksut joista leikkijät voivat ottaa kiinni ja liikutella varjoa.
Leikkivarjo Jäsenille ilmainen 2 viikon laina, muille 5 e/viikko