BLOGI

Erityisen hyviä ihmisiä 3:

TOPI JA JAAKKO

Taksinkuljettaja Jaakko Ikonen on niitä kuskeja, joita toivoisi olevan kolmetoista tusinassa.

”Jaakko vastaa aina viestiin, kysyy, huolehtii loppuun asti että kaikki sujuu. Kerran Topi oli menossa parturiin mutta avustaja oli eksynyt. Niinpä Jaakko vei pojan parturiin, soitti minulle ja pohdittiin mitä tehdään, jätti Topin tutun parturin hoiviin ja lähti etsimään avustajan”, Tanja kertoo.

Jaakko ymmärtää hyvin myös vanhempien huolia. Kuljettaja ja asiakas kun viettävät parhaimmillaan viikossa monta tuntia yhdessä.

”Yritetään tehdä hommat hyvin. Kuljettaminen paikasta toiseen on tietysti se varsinainen työ, mutta että se olisi kuljetettavillekin mukavaa. Matkustaminen voi olla lepohetki tai lisästressin aiheuttaja”, Jaakko tietää.

Lue blogiteksti

20.2.2019 Erityisen hyviä ihmisiä 2:

RETU, MIIA, KATJA ja SINI

16-vuotias Retu Koivikko on onnekas nuori mies. Hänen ympärillään on useita erityisen erinomaisia ammattilaisia, jotka pitävät häntä kuin omanaan. Yksi heistä on ratsastusterapeutti Miia Vallema.

Retu ei puhu, mutta kertoo viittomilla ja ilmeillä siitä, kuinka tärkeää ratsastus hänelle on.

“Joka aamu Retu kysyy onko tänään ratsastus, myös 39 asteen kuumeessa”, Retun äiti Outi Koivikko kertoo.

Ratsastus ei tuo pelkästään hyvää mieltä vaan on myös äärimmäisen tärkeää esimerkiksi kävelykyvyn säilyttämisen vuoksi. Retu on ollut oppikirjaesimerkki siitä, miten oikeaan aikaan aloitettu ratsastusterapia toimii.

"Kolmen ratsastusterapiakerran jälkeen Retu osasi seistä, kahdeksan kerran jälkeen hän käveli”, ratsastusterapeutti Miia Vallema kertoo.

Lue blogiteksti

29.1.2019 Erityisen hyviä ihmisiä 1:
MAIJA JA MILENA

“On vaikea edes sanoin kuvailla, kuinka tärkeä hyvä henkilökohtainen avustaja perheelle on. Keskimäärin uuden avustajan kanssa tutustumisvaiheeseen menee puoli vuotta, sen jälkeen alkaa testaaminen. Ne, jotka sen kestävät, oppivat miten Maijan kanssa toimitaan. Ja kun avustaja on ajettu sisään, hänestä tulee perheenjäsen”, Maija Mattilan äiti, Anna-Erika Mattila kertoo.

Tervetuloa tutustumaan Maijaan ja erityisen erinomaiseen avustajaan Milenaan!

Lue blogiteksti

 

22.1.2019 Erityisen hyviä ihmisiä
UUSI BLOGISARJA ALKAA

Jaatisen Erityisen hyviä ihmisiä -blogisarjassa nostetaan vuonna 2019 esiin kymmenen erityisen erinomaista vammaisten lasten ja nuorten kanssa työskentelevää ammattilaista. Samalla haluamme nostamme esiin vammaisten lasten ja nuorten oikeuksia, joiden toteutumista nämä erityisen ihanat ihmiset omalta osaltaan edistävät. 

Lue blogiteksti

 

27.11. Valtakunnallisella omaishoitajien viikolla blogitekstissä pohditaan omaishoitajuuden ja ansiotyön yhdistämisen haasteita. 

Lue blogiteksti

 

19.11.2018 Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään tänä vuonna Osallisuus-teemalla. Se koskettaa erityisesti perheitä, joissa kommunikointi tuottaa haasteita. Sen ei pitäisi silti estää lapsen mielipiteen kuulemista ja lapsen osallistamista omista asioistaan päättämiseen.

Blogissa Jaatisen toiminnanjohtaja Satu Mustonen pohtiikin, millaista tarinaa lapsuudesta kerromme ja yhdessä rakennamme. Onko lapsi oman elämänsä päähenkilö vai jääkö hän sivusta seuraajaksi, onko hän hyvis, pahis vai peräti supervoimia omaava sankari?

Lue blogiteksti

 

20.10.2018. Isovanhempien päivää vietettiin lauantaina 20.10.2018. Jaatiset pyysivät päivän kunniaksi isovanhemmilta elämänohjeita ja neuvoja erityislasten vanhemmille.

Lue blogiteksti