Erityisen hyviä ihmisiä -tarinasarja

Vammaisperheyhdistys Jaatinen ry:n tarinoissa nostetaan esiin erityisen erinomaisia vammaisten lasten ja nuorten kanssa työskenteleviä ammattilaisia.


Vammaisuuteen liittyvät asiat nousevat julkisuuteen liian usein vain ikävien uutisten kautta. Saamme jatkuvasti kuulla lukemattomia tarinoita kaltoinkohteluista, heitteillejätöistä, nimbyistä eli niistä, jotka eivät naapuriinsa vammaisia kelpuuta. Meidän vammaisten vanhempien keskustelut täyttyvät tarinoista takseista, jotka eivät koskaan saapuneet tai kun saapuivat, veivät väärään osoitteeseen, lukemattomista anomuksista jotka eivät menneet läpi kunnes palkattiin lakimies lausumaan taikasanoja, alati vaihtuvista ja kirjavin taidoin varustetuista avustajista… Kurjuuksista kurjuuksien perään. Joskus tuntuu, että vammaisen lapsen vanhemmuus on yhtä tuskien taivalta jossa jokainen päivä on mahdollisuus – kohdata uusia vastoinkäymisiä.

Mutta eihän se niin ole.

Joka päivä saamme kohdata myös uskomattoman paljon hyvää. Vammaisten lastemme ja nuortemme elämään linkittyy valtavan paljon ihania ihmisiä, jotka tekevät töitä perheidemme kanssa niin suurella sydämellä että kun sitä pysähtyy miettimään, menee roska silmään. Taksikuskeja, jotka soittavat ruuhka-aikaan lapsille Fröbelin palikoita jotta pitkä matka tuntuisi mukavammalta. Avustajia, jotka harjoittelevat nuoren kanssa oma-aloitteisesti kotitöiden tekoa sekä tietenkin tekoripsien laittamista. Opettajia ja koulunkäyntiavustajia, joiden huikea kärsivällisyys ylittää inhimilliset kyvyt. Terapeutteja, jotka itkevät yhdessä perheen kanssa kun pitkä terapiasuhde päättyy.

Näistä vaan eivät uutiset kerro. Mutta me kerromme!

Vammaisperheyhdistys Jaatisessa nostamme esiin erityisen erinomaisia ihmisiä, jotka työskentelevät vammaisten lasten ja nuorten parissa. Pyysimme vammaisten lasten ja nuorten vanhempia Facebook-sivumme kautta ilmiantamaan ammattilaisia, jotka ansaitsevat ylimääräistä suitsutusta. Heitä nimittäin riittää. Ja nyt pääsemme esittelemään heitä teille kaikille!  

Samalla haluamme nostaa esiin vammaisten lasten ja nuorten oikeuksia, joiden toteutumista nämä erityisen ihanat ihmiset omalta osaltaan edistävät. Kuten kaikilla lapsilla, myös vammaisilla lapsilla on oikeuksia: heille on taattava mahdollisimman hyvät edellytykset henkiinjäämiselle ja kehitykselle. Lapsilla on oikeus ilmaista omat mielipiteensä itseään koskevissa asioissa. Vammaisten lasten erityistarpeet tulee huomioida ja heidän tulee saada nauttia täysipainoisesta ja hyvästä elämästä. Lapsilla on oikeus lepoon, leikkiin ja vapaa-aikaan sekä taide- ja kulttuurielämään. 

Vammaisilla lapsilla perheineen on oikeus elää täyttä elämää.

Kiitos upeat lastemme ja nuortemme kanssa työskentelevät ammattilaiset, että teette sen mahdolliseksi.


Lissu Kiviniemi
Vammaisperheyhdistys Jaatinen ry

2019


Kuvassa opettaja Eija Virta avustaa oppilastaan pitäen oppilaan käsistä kiinni ja tukien häntä ottamaan itse ruokaa keskellä pöytää olevasta isosta ruoka-astiasta Jaatisen Majan ruokailutilassa.
Erityisen ihana Eija Virta Jalavanpuiston koululta avustaa oppilastaan ruokailussa retkellä Jaatisen Majalla.