Jaatishallitus

Vammaisperheyhdistys Jaatinen ry:n vuosikokouksessa 18.4.2024 valittiin hallitus, joka toimii seuraavaan vuosikokoukseen asti. 


Hallitus:

Jäsenet:

  • Tuija Mikkola, puheenjohtaja
  • Kristiina Kartano
  • Minna Sulanen
  • Mervi Kosunen
  • Hanna Viirret-Viljamaa

Varajäsenet:

  • Irmeli Virkkula
  • Henna Merenhuiske

Jäsenten esittely:

Tuija Mikkola, puheenjohtaja

Olen touhukkaan Down-pojan, Leevin, äiti Vantaalta. Työ vie valtaosan ajasta, mutta vapaa-ajalla on mukava päästä ulkoilemaan vaikkapa metsään. Siitä nauttii myös Leevi. Muutettuamme pari vuotta sitten pääkaupunkiseudulle ihastuin heti Jaatisen monipuoliseen toimintaan, vaikka arjessa ei aina ehdi osallistua niin paljon kuin haluaisi. Arvostan kovasti Jaatisen vaikuttamistyötä. 

tuija.m.mikkola(at)gmail.com

Kristiina Kartano

kristiina.kartano (at) gmail.com

Minna Sulanen

Olen espoolainen kolmen teinin äiti. Nuorimmaisella lapsellamme Annilla oli vaikea cp-vamma. 

Itse olen päivätöissä. Olemme olleet Jaatisen toiminnassa mukana siitä lähtien kun Anni oli 9 kk ikäinen, jolloin aloitimme Jaatisen Pikku-Miinat uintiryhmässä. 

Olen itse pitänyt Majalla perheille kinestetiikkatyöpajoja joissa perehdytään siihen, miten avustetaan liikuntavammaista lasta omia voimia säästäen ja lasta aktivoiden.

minna.sulanen(at)gmail.com

Mervi Kosunen 

Olen helsinkiläinen kahden teinin äiti. Vilma on touhukas ja aktiivinen Down-tyttö. 
Jaatisen toimintaan tutustuin ystävän ja harrasteryhmän kautta. Olen kiinnostunut vaikuttamistyöstä ja yhdenvertaisuus on minulle tärkeä arvo. 
Työskentelen opettajana, olen aktiiviliikkuja, joogaan ja rakastan kaikkea kaunista. Uskon, että hyvällä voi saada paljon hyvää aikaiseksi. 

mervi_lappi (at) hotmail.com

Hanna Viirret-Viljamaa

Minulla on kaksi tytärtä, joista nuorempi, Sonja, on kehitysvammainen autisti. Olen Sonjan omaishoitaja, mutta kuten monessa perheessä, käytännössä kaikki meillä omaishoitavat. Jaatisessa minuun vetoaakin erityisesti koko perheen näkökulma: Yhteiskunta tarvitsee lisää tietoa siitä, mitä erityislapsi perheenjäsenenä merkitsee, ja miten perheitä voidaan tukea. Tämän vuoksi vaikuttamistyön merkitys korostuu. Lisäksi Jaatinen tarjoaa yhteisön, jossa vammaislapsiperheet voivat kokoontua, saada vertaistukea, virkistystä ja tietoa. Niitä me taidamme tarvita kaikki.   
Erityislapsiperheen äidin roolin lisäksi olen pyrkinyt (välillä kynsin ja hampain!) pitämään kiinni omista asioistani ja ajastani: Käyn täysipäiväisesti töissä ja harrastan liikuntaa, sekä kehon että mielen hyväksi.  Musiikki taas on meidän perheessä kaikille tärkeä juttu.

hanna.viirret@outlook.com

Varajäsenet:

Irmeli Virkkula

Olen koulutukseltani fysioterapeutti, nyt jo monta vuotta eläkeläinen. Työskentelin koko ammatissani oloajan erityislasten ja nuorten ja heidän perheidensä parissa ensin silloisessa Ruskeasuon koulussa valmistuttuani vuodesta 1973 ja vuodesta 1984 lähtien itsenäisenä ammatinharjoittajina. Jaatisen toimintaan tulin mukaan varmaan melko pian yhdistyksen perustamisesta lähtien kuultuani yhdistyksestä ja sen tärkeästä toiminnasta perheiltä, joiden kanssa työskentelin. Jaatisen Maja tuli tutuksi siellä lasten ja perheiden kanssa vieraillessani. Nyt olen ollut eläkeläisenä jo monta vuotta, mutta tulin taas mukaan, sillä haluan vaikuttaa asioihin, nyt kun vammaispalvelulakiakin ollaan uudistamassa.

irmeli.virkkula(at)kolumbus.fi

Henna Merenhuiske

Olen Henna, asun Helsingissä ja olen kolmen erityislapsen äiti ja omaishoitaja. Kahdella pojalla on autismi ja adhd. Jaatisen Majalla on käyty pari vuotta ja pidän siitä ettei ole diagnoosirajoja.  Erityislasten oikeudet on sydäntä lähelläni ja haluan päästä vaikuttamaan. Olen kovin huolestunut nykyisestä hallituksen linjauksista. Rakastan luontoa ja luonnossa kulkemista, teen sitä itsekseni mutta se on myös perheen yhteinen harrastus. Luen myös paljon kirjoja ja maalaan.

henna.merenhuiske(at)gmail.com

Sivu päivitetty 30.4.2024