På Svenska

Vammaisperheyhdistys Jaatinen ry är en förening för familjer med funktionshindrade barn som grundades 1997.

Jaatinens aktivitetshus Maja i Malmgård i Helsingfors är en gemensam mötesplats för familjer med barn med funktionshinder. Till oss kan alla familjer som har ett barn med funktionshinder komma för att kostnadsfritt leka och träffa andra familjer. Vår personal finns på plats för att hjälpa och informera besökarna om saker som rör Majas verksamhet.

Alla utrymmen i Maja är tillgängliga för personer med funktionsnedsättning. I Maja finns förutom ett stort lekrum även gemensamma sällskapsrum, där familjerna till exempel kan leka och spela spel. I vilorummet kan man amma, sova middagsvila, be eller endast ha en lugn stund. Besökarna kan ta med egen matsäck till Maja: vi har ett välutrustat kök, där det är möjligt att värma upp egen medhavd mat. I Maja ordnas även mycket ledd verksamhet, klubbar och grupper för barn och ungdomar med funktionshinder, deras syskon och föräldrar. Vi ordnar även evenemang och fester för hela familjen.

Om du vill boka Maja för din egen familjefest ska du vara medlem i vår förening. Du kan bli medlem genom att klicka på följande länk: https://www.jaatinen.info/liity-jaseneksi/


Av Maja kan du hyra hjälpmedel som gör det lättare för en person att röra sig samt spel som lämpar sig för barn och unga med funktionshinder. I hjälpmedelsuthyrningen Kenguru kan du hyra bland annat cyklar, kajaker, slalomutrustning och specialanpassade terrängcyklar för barn och unga med allvarlig funktionsnedsättning.

I speluthyrningen Pelikaani kan du hyra spel som hela familjen kan spela tillsammans.

Ankomstanvisningar:

Majas adress är Vällingklocksstigen 1. Det är enkelt att komma till Maja med tåg eller buss. Om du vill komma med egen bil kan du parkera bilen på Majas gård. Närmare ankomstanvisningar hittar du här: https://www.jaatinen.info/yhteystiedot/

Simklubben Pikku-Miinat för barn med allvarlig funktionsnedsättning

I Jaatinens simklubb kan hela familjen njuta av simning tillsammans. Alla familjer med ett barn som på grund av sitt handikapp inte kan simma i en vanlig simhall kan ansluta sig till klubben.

Ytterligare information om vår förening, Maja och klubbarna hittar du på vår webbplats http://jaatinen.info/. Du kan även skicka frågor till oss per e-post på adressen akseli@jaatinen.info.
 

Maja och hjälpmedelsuthyrningen är öppna från måndag till fredag kl. 10–16.