Onneksi on joku

9.9.2020

Valtionvarainministeriön budjettiesityksessä sosiaali- ja terveysjärjestöjen tukeen kohdistuisi peräti 127 miljoonan euron leikkaus, joka tarkoittaisi joka kolmannen euron leikkausta kuluvaan vuoteen verrattuna. Tässä yhteiskunnallisessa tilanteessa on tärkeä löytää keinoja talouden tasapainottamiseen, mutta järjestöiltä leikkaaminen vie tukea niiltä, jotka sitä eniten tarvitsevat.



Jaatinen tarjoaa tukea, tietoa, iloa ja ideoita 

Vammaisperheyhdistys Jaatinen tarjoaa tukea, tietoa, iloa ja ideoita vammaisperheille kunta- ja diagnoosirajoista riippumatta.



Maja ja vertaistuki

Jaatisen Majalla järjestetään monenlaista toimintaa ja vertaistukea vammaisperheille. Matalan kynnyksen kohtaamispaikkatoiminnan ytimessä ovat avoimuus ja vertaisuuden voima. Vammaisperheet saavat Jaatiselta tietoa ja tukea neuvonnan, vertaistuen, harrastusryhmien ja apuvälineiden muodossa. Valtiovarainministeriön budjettiesitys veisi sotejärjestöiltä joka kolmannen euron.

"Meille pienten Down-lasten vanhemmille Jaatisen majasta on tullut korvaamaton kohtaamispaikka. Paikka, jossa saa vertaistukea ihmisiltä, jotka oikeasti ymmärtävät tätä erityisen ihanaa elämää."



Kerhot

Jaatisen kerhoissa vammaisten lasten ja nuorten on mahdollista osallistua kykyjensä mukaan, ja monelle vammaiselle lapselle ne ovat ainoa mahdollisuus harrastaa.

Jaatisen Majalla solmitaan uusia ystävyyssuhteita ja koetaan onnistumisen kokemuksia sekä oppimisen iloa.



Apuvälineet

Jaatisen Majalla toimivasta apu- ja toimintavälinevuokraamosta vammaisperheet saavat kokeiluun välineitä helposti ja edullisesti. Erityislelujen ja välineiden käyttö- ja vuokrausmahdollisuudet lisäävät niin perheiden kuin myös muiden toimijoiden osallisuutta ja arjen sujuvuutta.



Tiedon jakaminen ja vaikuttamistoiminta

Vammaisperheet saavat Jaatiselta tietoa ja tukea heitä askarruttaviin kysymyksiin sekä ajankohtaisiin tilanteisiin liittyvää informaatiota. Jaatinen tekee aktiivista vaikuttamistyötä vammaisten lasten yhdenvertaisuuden ja osallisuuden edistämiseksi. 



Valtiovarainministeriön budjettiesitys veisi sotejärjestöiltä joka kolmannen euron. Ei jätetä perheitä yksin. 

#onneksionjoku #budjetti2021 #osallisuus