Aistihuone ja kuntoutuksen apuvälineet Majalla

Aistihuone Lataamo

Majan aistihuone ”Lataamo” on tila, joka stimuloi aisteja ja kutsuu rentoutumaan. Lataamon vakiovarusteisiin kuuluvat kuplaputki, valokuidut ja matalataajuiseen äänivärähtelyyn perustuva rentoutus- ja hoitopatja Multivib. Lisäksi tilassa voit käyttää myös Jaatisen Majan erityisen kivoja leluja ja pelejä, sekä nauttia mieleisestäsi musiikista esimerkiksi Taikofonin kautta.

Aistihuone sopii perheen yhteiseen rentoutumiseen, vireystilan säätelyyn ja mm. valintojen tekemisen harjoittelemiseen lapsen kanssa.

Aistihuonetta pääsee käyttämään Majan aukioloaikoina ma-to klo 10-16 tai avainkorttilaisena silloin kun Maja on vapaa - tarkista tilanne Majan varauskalenterista https://www.jaatinen.info/maja/majan-varauskalenteri/

Jaatisen henkilökunta opastaa aina aistihuoneen käyttöön ja tilaa käytetään aikuisen valvonnassa.
Voit myös sopia tutustumiskäynnistä etukäteen: akseli@jaatinen.info tai puh. 09 4771002 

Tietoa vibroakustisesta hoidosta: https://www.nyanssi.net/vibro-ja-fysioakustinen-hoito/

Äänituntumasoitin Taikofon: https://www.taikofon.fi/

Lisätietoja aistihuoneiden mahdollisuuksista: https://www.haltija.fi/uutiset/aistihuone-kuntoutuksen-elamyksien-ja-terapian-tukena/Multivib-patja

Multivib-patjan avulla annetaan vibroakustista hoitoa. Se perustuu matalataajuiseen äänivärähtelyyn ja sen hoitaviin vaikutuksiin ihmiskehossa. Fysioakustisesta hoidosta on hyötyä mm. kipupotilaille, stressin lievittämiseen, spastisuuteen, AVH-kuntoutukseen, unettomuuden hoitoon ja ihan vain rentoutumiseen ja palautumiseen. Tervetuloa kokeilemaan! Varmistathan että Majalla on henkilökuntaa paikalla opastamassa p. 09 477 1002.

Aistihuone Lataamon tunnelmaa
Ratsastussimulaattori on laite jossa on satulaa muistuttava istuinosa sekä etupaneelissa ohjelmointiosio.
Ratsastussimulaattori


Ratsastussimulaattori

Ratsastussimulaattori jäljittelee ratsastusterapian liikkeitä ja harjoittaa niitä lihasryhmiä joihin perinteiset harjoituslaitteet eivät usein vaikuta. Simulaattorin satula liikkuu eteen, taakse, oikealle ja vasemmalle pyrkien horjuttamaan harjoittelijan jatkuvasti pois tasapainon keskiasemasta. Nämä kahdeksikon muodostavat liikkeet vaativat kehon jatkuvaa tasapainottelua. Näin lihasten työskentelyn ja rentoutuksen jatkuva vaihtelu vahvistaa lihaksia vatsan, selän ja reisien alueilla. Samalla kuormitus lantion ja selkärangan alueilla vähenee.