Kutsu haastatteluun 10-24-vuotialle

27.9.2022

Hei sinä 10–24-vuotias nuori, joka tarvitset henkilökohtaista apua! Miten ihmisoikeutesi toteutuvat? Saatko tarvitsemasi avun ja tuen? Olemme kiinnostuneita sinun ajatuksistasi. 


Tule haastatteluun, johon sinua kutsuvat Itä-Suomen yliopiston Vammaisuus ja ihmisarvo -tutkimushanke ja Vammaisperheyhdistys Jaatisen Täyttä elämää -hanke. Haastattelu voidaan toiveesi mukaan toteuttaa etänä tai paikan päällä (Helsingissä), joko ryhmä- tai yksilöhaastatteluna. Voit pyytää myös kaverisi mukaan. Kiitokseksi osallistumisesta saat leffaliput itsellesi ja parille kaverille!

Haastattelut ovat vapaamuotoisia keskusteluja, joihin ei tarvitse erikseen valmistautua. Haastattelun kesto on noin tunti.

Haastatteluun osallistumalla annat arvokasta tietoa lasten ja nuorten oikeuksien toteutumisesta tällä hetkellä. Näitä tietoja tarvitaan, jotta lasten ja nuorten oikeuksien toteutumista voidaan parantaa kotona, vapaa-ajalla, koulussa ja opinnoissa.


Ilmoittaudu mukaan:

sähköpostitse: miina.weckroth@jaatinen.info

Lähihaastattelut järjestetään Jaatisen Majalla (Vellikellonpolku 1, 00410 Helsinki). Majalla tarjoamme pientä purtavaa ja korvaamme matkakulut pääkaupunkiseudulta.


Tietoa tutkimuksesta ja hankkeesta:

Itä-Suomen yliopiston Vammaisuus ja ihmisarvo -tutkimushankkeessa tutkitaan, miten vammaisten ihmisten ihmisarvosta säädetään Suomen lainsäädännössä ja miten tämä heijastuu heidän elämäänsä. Tutkimusta rahoittaa Suomen Akatemia. 

Lisätietoja: 

Johanna Korkeamäki, johanna.korkeamaki@uef.fi https://uefconnect.uef.fi/tutkimusryhma/vammaisuus-ja-ihmisarvo/


Vammaisperheyhdistys Jaatinen ry:n Täyttä elämää -hanke kehittää työkaluja palvelusuunnitelman tekemiseen. Työkalujen tarkoitus on toimia keskustelun pohjana siten, että palvelut suunnitellaan tukemaan ihmisoikeuksien toteutumista. Hanketta rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö järjestöavustuksilla.

Lisätietoja: 

Miina Weckroth, miina.weckroth@jaatinen.info https://www.jaatinen.info/tieto-tuki-vaikuttaminen/hankkeet/taytta-elamaa-hanke/