Hetki-ryhmä haastavasti käyttäytyvien lasten vanhemmille

Hetki-ryhmä tarjoaa kehitysvammaisten ja autismikirjon lasten vanhemmille työkaluja ja voimavaroja arkeen.

Hetki-ryhmä antaa lasten haastavasta käyttäytymisestä kuormittuneille vanhemmille keinoja myönteiseen vuorovaikutukseen, tunteiden säätelyyn ja rajojen asettamiseen. Voimaantumista tuetaan itsemyötätunnon ja hyvinvoinnin teemojen avulla. Kurssi sisältää tietoa ja keskustelua Hetki-teemoista.


AIKA JA PAIKKA

Ryhmä järjestetään etänä verkossa syksyllä 2021. Kurssiin kuuluu kahdeksan kertaa tiistai-iltaisin 7.9., 21.9., 5.10., 12.10., 26.10., 9.11., 23.11. ja 7.12.2021 klo 17.30-19.00.


HETKI-TEEMAT

1. Haastava käyttäytyminen
2. Tunnetaidot kasvatuksessa
3. Yhteyden rakentaminen ja jaettu ilo
4. Rajojen asettaminen ja oppimisen edellytykset
5. Mistä voimia vanhemmuuteen
6. Itsemyötätunto
7. Hyvinvointi
8. Yhteenveto & toiveteema


KOULUTTAJAT

Elina Kontu, autismikirjon ja kehitysvammapsykologian professori, Tampereen yliopisto sekä Varpu Tyyskä-Korhonen, ammatillisten aineiden opettaja ja sosionomi YAMK


TUTKIMUS

Hetki-kurssin vaikutuksia lasten käyttäytymiseen, vanhempien hyvinvointiin sekä perheen sote-palveluihin tutkitaan kyselylomakkeiden ja haastattelujen avulla.


ILMOITTAUTUMISET

Kurssikerrat muodostavat toisiaan tukevan kokonaisuuden, ja toivomme sinun osallistuvan kaikkiin kertoihin. Tervetuloa mukaan ilman ikä-, kunta- tai diagnoosirajoja. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: akseli@jaatinen.info. 

Ryhmä on maksuton. Lämpimästi tervetuloa mukaan!


Järjestäjät: 

Vammaisperheyhdistys Jaatinen ry, Kehitysvammaisten Tukiliitto ry ja Tampereen yliopisto