Miten avustan läheistäni -kinestetiikkatyöpajat

Tervetuloa mukaan: 
lauantaina 16.11.2019 kello 14-17
Jaatisen Majalla (Vellikellonpolku 1, 00410 Helsinki

Kinestetiikka-työpakassa opettelemme, miten avustaa läheistä kehoa ja voimia säästäen ja toimintakykyä ylläpitäen. Kinestetiikka on lähestymistapa, joka keskittyy avustajan ja avustettavan voimavarojen hyödyntämiseen. Se on konkreettinen apuväline helpottamaan omaishoitajan ja hoidettavan arkea.
Työpajan käytännön hyöty:

- Mietitään toimivia keinoja selvitä vaikeista ja raskaista avustustilanteista.
- Avustaminen onnistuu myös yhden avustajan voimin.
- Avustajan fyysisen kuormittavuuden vähentäminen.
- Edistää ja ylläpitää omaisen ja hänen hoidettavansa toimintakykyä.
- Tietoa asentohoidosta, jonka avulla helpotetaan jäykkyyttä ja lisätään mahdollisesti liikkuvuutta ja kehon hahmotusta. 


Omaishoitajille suunnattuja kinestetiikkakursseja on järjestetty eri puolilla Suomea jo usean vuoden ajan. Majalla järjestettävä kurssi on tarkoitetty perheille, joissa on vaikeasti liikuntavammainen lapsi/nuori tai aikuinen tai muutoin haasteita liikkumisessa. 

Mukaan mahtuu 8 perhettä. Ilmoittaudu työpajaan 14.11 mennessä sähköpostitse akseli(at)jaatinen.info tai puhelimitse p. 09 477 1002. Kuvassa kouluttaja Minna Sulanen pitää hellästi pyörätuolissa istuvaa hymyilevää tyttöä käsistä kiinni.
Kouluttajana toimii fysioterapeutti ja kinestetiikkakouluttaja Minna Sulanen. Lisätietoja voi kysellä sähköpostitse: minna.sulanen(at)kinestetiikka.fi