Pikku-Miinat-uintiryhmä

Syksyn 2020 uintiryhmät on valitettavasti peruttu koronatilanteen vuoksi. Helsingin kaupungin linjauksen mukaan ulkopuoliset toimijat eivät voi käyttää koulujen tiloja, kuten uima-allasta. Tiedotamme muutoksista tilanteeseen mahdollisimman pian.


Pikku-Miinojen uintiryhmä on perustettu, jotta kaikilla lapsilla olisi mahdollisuus uida. Mukaan voi päästä vammainen lapsi, jolla on uimisen suhteen erityistarpeita jihin tavallinen uimahalli ei vastaa. Pikku-Miinat on uintiryhmä yli 30:lle vaikeavammaiselle lapselle. Uintiin voi osallistua koko perhe sisaruksineen ja vanhempineen. Uiminen voi siis olla koko perheen harrastus.

Pikku-Miinat uivat Ruskeasuon koulun lämpimässä altaassa fysioterapeutti-erityisuimaohjaajien opastuksella. Koulun allastila tarjoaa hyvät ja kodikkaan turvalliset puitteet lauantaiaamupäivisin tapahtuvaan uintihetkeen.

Uinnin tavoitteet
Uintiryhmän tavoitteena on yksilöllinen ohjaus jokaiselle uimarille huomioiden hänen toimintakykynsä vedessä. Uinnissa tähdätään ensin vesitaitoon* ja myöhemmin (mahdollisesti) uimataitoon. Jokaiselle uimarille pyritään löytämään hänelle sopivimmat uintiasennot (selkä-, vatsa- tai pystyuintiasento) ja avustusotteet sekä apuvälineet. Vanhemmilla on tärkeä rooli lastensa avustajina. Lapsen ohjaamisen lisäksi uimaopettaja ohjaa vanhempia avustamaan ja aktivoimaan  lapsiaan vedessä.

Erilaiset apuvälineet tuovat monipuolisuutta uintiin, mahdollistavat erilaisten harjoitusten tekemisen ja itsenäisen liikkumisen vedessä. Osa Pikku-Miinojen uimareista käyttävää kelluttavia apuvälineitä kuten uintikypärää, hydronuudelia, vesivyötä ja erilaisia kellukkeita opetellessaan itsenäistä etenemistä vedessä. Erilaiset vesilelut, pallot ja sukellusesineet motivoivat lasta liikkumaan, kastautumaan ja sukeltamaan. Avainsanoja taitojen opettelussa ovat turvallisuus, ilo ja vedestä nauttiminen.

*Vesitaito = uimari kykenee liikkumaan luontevasti ja pelkäämättä sekä veden pinnalla että veden alla joko apuvälinein tai ilman.


Pikku-Miinat tarjoaa:

Puitteet

 • lämmin vesi (+32 C)
 • puhdas vesi
 • rauhallinen ja kaikumaton ympäristö
 • liikuntaesteettömät pukuhuone- ja peseytymistilat
 • Ruskeasuon koulun uinnin apuvälineet ovat ryhmän käytettävissä

Uintimaksut:

Jaatisen jäsenperheille 170 euroa

Ei-jäsenille 200 euroa 

Uima-ajat lauantaisin
kello 9:15-10
kello 10-10:45
kello 10:45-11:30


Uintiryhmät ovat täynnä. Vapautuvia paikkoja voit kysyä: akseli@jaatinen.info


Ohjaus

 • fysioterapeutti-uimaopettajan ohjaus

Monipuolinen sosiaalinen tuki

 • mahdollisuus lapsen ja vanhemman yhteiselle, jaetulle ilon kokemiselle - mikä on ensiarvoisen tärkeää lapsen ja vanhemman hyvälle suhteelle
 • koko perheen yhteinen ilo, sillä myös sisarukset ovat tervetulleita mukaan - vammaisperheessä yhteisiä harrastuksia voi olla hyvin vaikea löytää
 • mahdollisuus tavata muita vammaisperheitä - vertaistukea niin lapsille kuin vanhemmillekin.

Lisätietoja:

 • erityisuimaopettaja SUH, fysioterapeutti, sairaanhoitaja Johanna Allsopp: honkakari@hotmail.com ja puh 050 5715636
 • uimaopettaja, fysioterapeutti ja kinestetiikan tutor Anu Paakkunainen: anupaak@hotmail.com puh 044 580 4861

Lue myös artikkelit Pikku-Miinoista: