Pikku-Miinat-uintiryhmä


Pikku-Miinojen uintiryhmä on perustettu, jotta kaikilla lapsilla olisi mahdollisuus uida. Mukaan voi päästä vammainen lapsi, jolla on uimisen suhteen erityistarpeita joihin tavallinen uimahalli ei vastaa. Pikku-Miinat on uintiryhmä yli 30 vaikeavammaiselle lapselle. Uintiin voi osallistua koko perhe sisaruksineen ja vanhempineen. Uiminen voi siis olla koko perheen yhteinen harrastus.

Pikku-Miinat uivat Ruskeasuon koulun lämpimässä altaassa erityisuimaohjaajien opastuksella. Koulun allastila tarjoaa hyvät ja kodikkaan turvalliset puitteet lauantaiaamupäivisin tapahtuvaan uintihetkeen.


Uinnin tavoitteet

Uintiryhmän tavoitteena on yksilöllinen ohjaus jokaiselle uimarille huomioiden hänen toimintakykynsä vedessä. Uinnissa tähdätään ensin vesitaitoon* ja myöhemmin (mahdollisesti) uimataitoon. Jokaiselle uimarille pyritään löytämään hänelle sopivimmat uintiasennot (selkä-, vatsa- tai pystyuintiasento) ja avustusotteet sekä apuvälineet. Vanhemmilla on tärkeä rooli lastensa avustajina. Lapsen ohjaamisen lisäksi uimaopettaja ohjaa vanhempia avustamaan ja aktivoimaan  lapsiaan vedessä.

Erilaiset apuvälineet tuovat monipuolisuutta uintiin, mahdollistavat erilaisten harjoitusten tekemisen ja itsenäisen liikkumisen vedessä. Osa Pikku-Miinojen uimareista käyttävää kelluttavia apuvälineitä kuten uintikypärää, hydronuudelia, vesivyötä ja erilaisia kellukkeita opetellessaan itsenäistä etenemistä vedessä. Erilaiset vesilelut, pallot ja sukellusesineet motivoivat lasta liikkumaan, kastautumaan ja sukeltamaan. Avainsanoja taitojen opettelussa ovat turvallisuus, ilo ja vedestä nauttiminen.

*Vesitaito = uimari kykenee liikkumaan luontevasti ja pelkäämättä sekä veden pinnalla että veden alla joko apuvälinein tai ilman.


Pikku-Miinat tarjoaa:

Puitteet

 • lämmin vesi (+32 C)
 • puhdas vesi
 • rauhallinen ja kaikumaton ympäristö
 • liikuntaesteettömät pukuhuone- ja peseytymistilat
 • Ruskeasuon koulun uinnin apuvälineet ovat ryhmän käytettävissä

Kausimaksu:

 • Jaatisen jäsenet 100€ 
 • Muut 125€

Osoite:

Tenholantie 15, Helsinki

Uima-ajat:

KEVÄT 2023

Lauantaisin NOIN joka toinen viikko.

Ryhmät on jaettu ikäryhmittäin.

HUOM! Lapsella tulee aina olla altaassa mukana oma aikuinen / vanhempi /tukihenkilö.

RAVUT: 

lauantai 28.1, 11.2, 4.3, 18.3, 1.4, 22.4 ja 6.5

ryhmä 1, ALLE 6-VUOTIAAT, kello 9:15-10:00
ryhmä 2, 7-12 -VUOTIAAT, kello 10:00-10:45
ryhmä 3,  YLI 12-VUOTIAAT, kello 10:45-11:30


DELFIINIT: 

lauantai 4.2, 18.2, 11.3, 25.3, 15.4, 29.4 ja 13.5

ryhmä 1, ALLE 6-VUOTIAAT, kello 9:15-10:00
ryhmä 2, 7-12 -VUOTIAAT, kello 10:00-10:45
ryhmä 3,  YLI 12-VUOTIAAT, kello 10:45-11:30


Ilmoittautuminen:

Kevään 2023 Pikku-Miinoihin

voit ilmoittautua TÄSTÄ.

Hyödyt: 

 • Erityisuimaopettajan ohjaus
 • Monipuolinen sosiaalinen tuki
 • mahdollisuus lapsen ja vanhemman yhteiselle, jaetulle ilon kokemiselle - mikä on ensiarvoisen tärkeää lapsen ja vanhemman hyvälle suhteelle
 • koko perheen yhteinen ilo, sillä myös sisarukset ovat tervetulleita mukaan - vammaisperheessä yhteisiä harrastuksia voi olla hyvin vaikea löytää
 • mahdollisuus tavata muita vammaisperheitä - vertaistukea niin lapsille kuin vanhemmillekin.

Lue myös artikkelit Pikku-Miinoista: