Erityisen hyviä ihmisiä 1: Maijan henkilökohtainen avustaja Milena tukee niin itsenäisyyden harjoittelussa kuin auttaa tekoripsien laitossakin

29.1.2019


“On vaikea edes sanoin kuvailla, kuinka tärkeä hyvä henkilökohtainen avustaja perheelle on. Keskimäärin uuden avustajan kanssa tutustumisvaiheeseen menee puoli vuotta, sen jälkeen alkaa testaaminen. Ne, jotka sen kestävät, oppivat miten Maijan kanssa toimitaan. Ja kun avustaja on ajettu sisään, hänestä tulee perheenjäsen”, Maija Mattilan äiti, Anna-Erika Mattila kertoo.

Jaatisen vuoden 2019 blogisarjassa Erityisen hyviä ihmisiä tutustutaan ensimmäisenä Maijaan ja hänen ihanaan henkilökohtaiseen avustajaansa Milenaan, jonka kanssa harjoitellaan niin itsenäistä elämää kuin tekoripsien laittamista - niitä nuorelle naiselle tärkeitä asioita.

Blogin tarkoitus on nostaa esiin vammaisten lasten ja nuorten kanssa työskenteleviä erityisen erinomaisia ammattilaisia, jotka omalla työpanoksellaan mahdollistavat vammaisten lasten ja nuorten ihmisoikeuksien toteutumista.

Lue blogiteksti tästä

 

Yhteistyössä Kukkakauppa Floranna