Jaatisen jäsenkirje 4/2018: Kevään ohjelmaa, syksyn kuulumisia ja Minua kuullaan -hankkeen esittely

15.11.2018

Iloa ja valoa pimeimpään vuodenaikaan! Tässä jäsenkirjeessä kerrotaan 1) ensi kevään ohjelmasta, 2) kerrataan syksyn kuulumiset ja 3) kurkataan vielä hankemaailmaan.

Ensin muutama tiedotusluontoinen asia.

Olemme perustaneet Facebookiin uuden sivun: Vammaisten lasten ja nuorten tapahtumat. Sinne on tarkoitus kerätä eri toimijoiden vammaisille lapsille ja nuorille sopivat tapahtumat ”saman katon alle”. Käykää tykkäämässä ja levittäkää sanaa! Sivulla on ohjeet miten tapahtumia pystyy lisäämään, se vaatii vain yhden hiiren klikkauksen.

Facebook-ryhmä Vaaliehdokkaat vammaisen asialla on myös aktivoitumassa. Ryhmästä on tiedotettu kaikille puolueille joten odotamme hedelmällistä keskustelua ennen kevään eduskuntavaaleja, liittykää mukaan! Olemme myös suunnittelemassa vaalipaneelia keväälle.

- Majalle on saatu muutama mahtava uusi vempain. Taikalattia heijastaa lattiaan liikkuvaa kuvaa, joka reagoi käyttäjän liikkeisiin. Taikalattia toimii myös pyörätuolin kanssa. Multivib-patja taas on patja, jonka avulla annetaan vibroakustista hoitoa. Se perustuu matalataajuiseen äänivärähtelyyn ja sen hoitaviin vaikutuksiin ihmiskehossa. Fysioakustisesta hoidosta on hyötyä mm. kipupotilaille, stressin lievittämiseen, spastisuuteen, AVH-kuntoutukseen, unettomuuden hoitoon ja ihan vain rentoutumiseen ja palautumiseen. Tervetuloa kokeilemaan! Varmistathan että Majalla on henkilökuntaa paikalla opastamassa p. 09 477 1002.
Lue lisää:
www.taikalattia.fi
http://avainmusiikki.fi/palvelut/vibroakustinen-hoito/

Ja vielä yksi asia: Toivotamme päiväkotiryhmät ja koululuokat lämpimästi tervetulleiksi retkeilemään Majalle! Toivomme että tiedotatte tästä päiväkotienne ja koulujenne opettajille. Retkipäiviä voi sopia soittamalla numeroon 09 477 1002.


1. Ja sitten kevään ohjelmaan!

Syyskauden tapahtumat ovat olleet kovin suosittuja joten kannattaa ilmoittautua nopeasti itseä kiinnostaviin tapahtumiin sähköpostitse akseli(at)jaatinen.info tai puhelimitse 09 477 1002.


Tässä esitietoa kevään tapahtumista:

Ystävänpäivänä 14.2. Jaatisen Majalla (Vellikellonpolku 1) discoillaan kello 17.30-19.30. Tervetuloa mukaan!

Jaatinen Goes Tallinna eli yleisön pyynnöstä järjestämme vanhempien päiväristeilyn Tallinnaan lauantaina 6.4. Ilmoittautumiset 15.3. mennessä. Hinta ja ohjelma tarkentuvat myöhemmin. Tervetuloa mukaan iloiseen joukkoomme!

Vappuaattona eli tiistaina 30.4. Jaatisen Majalla tarjoillaan brunssia pieneen omakustannehintaan kello 11-13. Tervetuloa!

Malike meets Kenguru eli toiminta- ja harrastevälineiden esittelypäivät järjestetään la-su 18.-19.5. Silloin on mahdollista testata erilaisia vuokrattavissa olevia välineitä kuten tandempyöriä. Tiedotamme lisää tapahtumasta kotisivuillamme www.jaatinen.info sekä Facebookissa jaatinen.info.

Lisäksi helmi-maaliskuussa järjestetään ihanan Ninnin hemmotteluillat vanhemmille sekä isovanhemmille. Keväällä startataan myös Jaatisen Asiaa ja iltapala -sarja, joka tarjoilee asiatietoa ja mahdollisuuden keskusteluun vammaisuuteen liittyvistä teemoista.


Toistuva ohjelma:

Leiki itse -iltoja vietetään joka toinen keskiviikko kello 17-19. Silloin kaikki vammaiset lapset ja nuoret perheineen ovat tervetulleita leikkimään itsenäisesti Majalle vertaisten mukavaan seuraan. Lapsille on tarjolla iltapalaa. Tänä syksynä leikitään vielä kahdesti: 21.11. sekä 5.12. kello 17-19.

Kevään leiki itse iltojen päivämäärät ovat 30.1., 13.2., 27.2., 13.3., 27.3., 10.4., 24.4., 8.5., 22.5., 5.6. ja 19.6. 

Kahvikukkaset kokoontuvat joka toinen torstai kello 10-12. Silloin tarjoamme 3 euron hintaan aamupalaa sekä mukavaa vertaisseuraa. Tervetuloa yksin, kaksin tai koko perheen kera! Syksyllä kahvitellaan vielä torstaina 29.11. kello 10-12.

Kevään kahvikukkaset kokoontuvat 31.3., 14.2., 28.2., 14.3., 28.3., 11.4., 25.4., 9.5., 23.5. ja 6.6.

Lukupiirin kevään tapaamisaikoja ei ole vielä sovittu. Kerran kuukaudessa kuitenkin kokoonnumme Majalle keskustelemaan laidasta laitaan kirjallisuudesta ja vähän muustakin. Jaatisen lukupiirin löydät facebookin ryhmistä nimellä jaatislukupiiri. Tervetuloa mukaan uudet ja vanhat!

Down-vauvoille ja -taaperoille on myös omia tapaamisia keväällä 2019. Joulukuussa pikku-downit perheineen kokoontuvat Majalla keskiviikkona 5.12. kello 10-15. Keväällä tapaamiset ovat keskiviikkona 2.1., tiistaina 5.2., keskiviikkona 6.3., keskiviikkona 3.4., torstaina 2.5. sekä keskiviikkona 5.6. kello 10-15.

Mikäli haluat järjestää itse omia vertaistapaamisia Majalla, ota yhteyttä sähköpostitse akseli(at)jaatinen.info tai puhelimitse 09 477 1002 ja katsotaan kalenterista sopivia päiviä yhdessä.


Muskarit ja Pikku-Miinat-uintiryhmät jatkuvat tutusti. Vapaita paikkoja voi kysellä sähköpostitse akseli(at)jaatinen.info tai puhelimitse 09 477 1002. Naura Tanssi Hengitä -kerhon mahdollisesta jatkosta tiedotamme alkukeväästä.


2. Syksy on ollut täynnä hauskoja tapahtumia ja iloisia juhlia.

Hemmotteluillat, Nuuksion eräretki, ihanien naisten saunailta sekä Jaatisen vanhempien omat pikkujoulut ovat tarjonneet irtiottoja arjesta vanhemmille ja isovanhemmille. Talo on täyttynyt juhlijoista syyskuun Kaikkien lasten synttäreillä ja hurjissa Halloween-juhlissa. Lauantaina 10.11. SEA LIFE Helsinki tarjosi ilmaisen sisäänpääsyn vammaiselle lapselle ja avustajalle yhteistyössä Jaatisen kanssa – meitä olikin paikalla lauantaina runsaasti!

Jaatinen haluaakin kiittää SEA LIFE Helsinkiä ja Merlin entertainmentsia upean päivän mahdollistamisesta. Lisäksi kiitämme Son of a Punch -yritystä ja erityisesti Joni Virtaa ja Antti Kuittista – he lahjoittivat aikaansa, osaamistansa ja materiaalia Jaatisen vanhempien pikkujouluihin, joissa Antti piti meille vanhemmille drinkkikoulua. Hauskaa oli ja jotain kai opittiinkin!

Juhlinta jatkuu vielä Majalla 24.11. Kaikkien lasten pikkujoulujen sekä 15.12. joulujuhlien merkeissä. Lahdessa järjestetään Kaikkien lasten synttärit 17.11.


3. Tapahtumien lisäksi Jaatinen tekee pontevasti vaikuttamistyötä.

Olemme liittyneet mukaan Omaishoidon verkostoon ja teemme yhteistyötä OLKA-verkoston kanssa. Jaatisen työntekijät päivystävät Uuden lastensairaalan OLKA-pisteellä (2. kerroksen kahvilan vieressä) seuraavan kerran tiistaina 4.12.

Myös hanketyö jatkuu. Jaatisen koordinoima Minua Kuullaan -hanke osallistaa vammaiset lapset ja heidän perheensä mukaan perhekeskusten kehittämiseen. Hanke toteutuu yhteistyössä Kehitysvammaliiton ja Vamlasin kanssa.

Perhekeskusten on tarkoitus koota kaikki lapsiperheiden palvelut saman katon alle. Hankkeessa vammaiset lapset, nuoret ja heidän perheensä kehittävät perhekeskusta yhdessä perhekeskusten ammattilaisten ja järjestöjen työntekijöiden kanssa. Hanke on valtakunnallinen, tiiviimpää yhteiskehittämistä toteutetaan Päijät-Hämeen perhekeskusten ja yhden Uudellamaalla sijaitsevan perhekeskuksen alueella (yhteistyö varmistuu loppuvuoden aikana).

Hankkeen aikana saadaan tietoa eri menetelmien soveltumisesta vammaisten lasten ja nuorten kuulemiseen, kehitetään palvelusuunnittelua tukevaa materiaalia ja laaditaan palvelusuunnittelun laatukriteerit kaikkien perheiden kanssa toimivien tahojen käyttöön.

Hankkeen verkkosivut: https://www.minuakuullaan.fi/


Toivotamme kaikille rauhallista joulun odotusta! Toivottavasti näemme pian!

Terveisin
Jaatisen väki