Jaatisen jäsenkirje 3/2018: syksyn ohjelmaa ja hankekuulumisia

16.8.2018

Jaatinen on koonnut iloksenne taas runsaasti tapahtumia joissa pääsee hulluttelemaan, herkuttelemaan, hemmoteltavaksi tai muuten vain vertaisten seuraan. Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi mukaan juhlistamaan 20-vuotista taivaltamme! Tässä jäsenkirjeessä käydään läpi seuraavat asiat: 1. Syksyn tapahtumat ja juhlat 2. Vertaistukitapaamiset, leiki itse -illat, lukupiiri 3. Kerhoissa vielä vapaita paikkoja 4. Valpas-hankkeen kuulumiset, saavutettavuusopas

1. Syksy on täynnä toinen toistaan mukavampia tapahtumia!

24.8. Uudenmaan CP-yhdistyksen ja Jaatisen Majan kesätanssihetki on osa yhteisötanssin Kehärata tanssii -festivaalia. Olet lämpimästi tervetullut osallistumaan läsnäololla ja liikkeellä perjantaina kello 18-20 Jaatisen Majalle. Tapahtuma on maksuton. Ei ennakkoilmoittautumista.

26.8. Jaatinen osallistuu Malminkartanon elojuhlille kello 11-15.
Jaamme paikan päällä tietoa toiminnastamme, pidämme kirppispöytää (lahjoituksia otetaan vastaan!) ja mikäli kaupunki suo, myymme Jinnan iki-ihania kuppikakkuja. Tervetuloa mukaan Piikapuistoon. Paikalla runsaasti ohjelmaa kaiken ikäisille! Ei ennakkoilmoittautumista.

Seuraaviin tapahtumiin ilmoittautuminen sähköpostitse akseli(at)jaatinen.info

6.9. kello 17-19 Ninnin hemmotteluilta vanhemmille
15.9. kello 14-17 Kaikkien lasten synttärit
5.10. (ilta) Ihanat naiset saunomassa
27.10. Jaatisen Halloween juhlat
1.11. kello 17-19 Isovanhempien hemmotteluilta
15.12. Jaatisen joulujuhla

Tiedotamme näistä ja muista tulevista tapahtumistamme Facebookissa (jaatinen.info), Instagramissa (jaatinenry), Twitterissä (@jaatinenry) sekä tietysti kotisivuillamme www.jaatinen.info.


2. Vertaistukea on tarjolla nyt entistä runsaammin. Kahvikukkaset eli vertaisjutustelua kahvittelun lomassa pyörivät syksyn ajan joka toinen torstai kello 10-12. Syyskauden ensimmäiset Kahvikukkaset järjestetään Majalla (Vellikellonpolku 1) 23.8. Tervetuloa lasten kanssa tai ilman!

Leiki itse -illat palaavat lukujärjestykseen keskiviikkona 29.8. kello 17-19. Majalle saa tulla vapaasti leikkimään joka toinen keskiviikko siis myös ilta-aikaan. Kahvia toki myös tarjolla!

Vanhempien lukupiiri kokoontuu Majalla 30.8., 26.9., 31.10., 27.11. ja 19.12. kello 17:30-19:30. Tervetuloa uudet ja vanhat lukupiiriläiset mukaan keskustelemaan aiheesta ja sen vierestä. Lukupiirin syksyn kirjat löytyvät Facebookista etsimällä ryhmä Jaatislukupiiri.


3. Syksyn kerhot starttaavat elokuun lopussa. Muskareissa ja Naura Tanssi Hengitä -kerhossa on vielä muutama paikka vapaana.

Lisätietoa kerhoista:
www.jaatinen.info/tapahtumat-kerhot/?x118457=183272
www.jaatinen.info/tapahtumat-kerhot/kerhot/musiikki-ja-bandiryhmat

Ilmoittaudu kerhoihin sähköpostitse akseli(at)jaatinen.info
tai muskariin linkin kautta:
https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/7833bdb9-2e25-4ce7-bcb2-5e6cdac5f9a6?displayId=Fin1544706


4. Loppuun hankekuulumisia. Valpas-hanke on ollut käynnissä vuodesta 2016 lähtien. Jaatinen tuo hankkeeseen omaa osaamistaan erityislapsiperheiden kanssa työskentelystä viestinnän ja vuorovaikutuksen osalta. Tarkoituksena on myös tuoda hankkeesta käytäntöjä ja ideoita Jaatisen oman toiminnan kehittämiseen.

Hankkeen päätavoitteena on ollut kehittää saavutettavampaa toimintaympäristöä hankkeen piiriin kuuluvissa Perheentaloissa Iisalmessa, Joensuussa ja Kuopiossa, jotta lapsiperheiden arkea tukevat matalan kynnyksen palvelut saataisiin myös vammaisten ja muiden erityistä tukea tarvitsevien lasten perheiden ulottuville. Iisalmen, Joensuun ja Kuopion Perheentalot ovat järjestöjen perustamia ja ne tarjoavat matalan kynnyksen toimintaa kaikille lapsiperheille.

Jaatinen toimii hankkeessa aktiivisesti Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiön lisäksi yhdessä Vammaisten maahanmuuttajien tukikeskus HILMAn ja Leijoanemot ry:n sekä Itäkadun perhekeskuksen kanssa, jotta maahanmuuttajataustaiset vammaisten lasten perheet löytäisivät vammaisjärjestöjen tuen pääkaupunkiseudulla. Valpas-hanke on Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiön koordinoima hanke.

Valpas-hanke on yhteistyössä Savaksen Lastu-hankkeen kanssa koonnut saavutettavuusoppaan avuksi Perheentalojen kehittämiseen. Oppaan tarkoituksena on auttaa Perheentaloja kehittämään tilojaan ja toimintaansa kaikille perheille soveltuviksi, ja sitä voi käyttää tarkistuslistan tapaan. Julkaisu myös tuo esille mitä saavutettavuus on ja kuinka siihen voi vaikuttaa. Käypä työkalu siis moneen paikkaan!

Julkaisussa ovat olleet apuna Kuopion Perheentalon toimintaan osallistuneet perheet, jotka arvioivat tilojen ja toiminnan saavutettavuutta omasta näkökulmastaan. Oppaan osa-alueissa on huomioitu erityisesti Perheentalojen kävijät sekä toiminnan tarkoitus ja tehtävä.

https://www.vamlas.fi/wp-content/uploads/2018/05/savas_saavutettavuusopas_web_04.pdf